Електронска управа

Из Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Е-управа)

Електронска управа или е-управа (енгл. e-administration) је термин чије дефиниције варирају од употребе информатичке технологије како би се олакшао промет информација и савладале физичке препреке традиционалних система до коришћења технологије како би се повећала доступност и олакшало извршење јавних служби у корист грађана, привредника, као и запослених у тим службама.

Устаљено виђење ствари иза ових дефиниција је да је е-управа заправо аутоматизација, односно компјутеризација постојећег „папир система“, која ће довести до нових стилова управљања, нових начина расправљања и одређивања стратегија, обављања послова, као и организовања и достављања информација.

Е-управа у Србији[уреди]

Електронска управа у Србији значајно је напредовала у протеклих неколико година, али ниво на ком се налази далеко заостаје за већином европских земаља. У Србији још увек не постоји двосмерна комуникација са државним органима, тако да се постојање е-управе своди на добијање информација о услугама државне управе, који су органи надлежни, која документација је потребна, али и да се, у неким случајевима, са сајтова преузме формулар, мада не и да се административни посао у потпуности заврши електронским путем.

Када је реч о е-управи намењеној правним лицима, ситуација је нешто боља, што значи да фирме могу већи део потребне документације да преузму са интернета.

Циљеви е-управе[уреди]

Радна група о е-управи из Света у развоју је идентификовала пет широко категорисаних циљева чијем се остваривању тежи путем е-управе. Она је средство за остваривање ових циљева, који превазилазе просту ефикасност у обављану управних делатности и крећу се ка целокупној реформи система и општем напретку. Циљеви нису поређани по значају, јер свака земља мора сама да одреди приоритете за е-управу.

Некид од циљева су:

  • Стварање бољег пословног окружења,
  • Корисници на вези, а не у реду (customers on line, not in line),
  • Јачање доброг управљања и повећана партиципација грађана у њој,
  • Раст продуктивности и ефикасности државних агенција и
  • Обезбеђивање квалитетнијег живота маргинализованих и угрожених лица.

Крајњи циљ е-управе је да повећа доступност јавних служби грађанима. Она треба и да поспеши ефективност државе у управљању, као и да јој омогући бољи увид при распоређивању економских и социјалних ресурса. Е-управа треба да омогући и увећа интеракцију између три главне стране у друштву – државе, физичких и правних лица, како би се стимулисао политички, социјални и економски развој државе.

Види још[уреди]

Спољашње везе[уреди]