Лако је Ралету (1. сезона)

С Википедије, слободне енциклопедије

Лако је Ралету (1. сезона)
Држава  Србија
Мрежа РТС 1
Премијерно приказивање 30. јануар — март 2023.
Број епизода 40

Прва сезона хумористичке телевизијске серије Лако је Ралету емитује се од 30. јануара 2023. на РТС 1. Прва сезона се састоји од 40 епизода.

Радња[уреди | уреди извор]

Applications-multimedia.svgУПОЗОРЕЊЕ: Следе детаљи заплета или комплетан опис серије!

Настала према култном америчком ситкому из деведесетих година - Сви воле Рејмонда, Лакo је Ралету комедија је за све генерације. У ципеле комичара Реја Романа ускочио је Андрија Милошевић, и отелотворио лик успешног спортског новинара Ралета, који води динамичан живот, трудећи се да буде (колико је то могуће) и посвећен муж, и узоран отац, и добар син и брат. Али, Рале, по природи немаран и опуштен, и није од нарочите помоћи својој жени Ивани, па својим понашањем у породични живот уноси више пометње него склада.

Док Ивана на све начине покушава да одржи ред у кући и брине о троје деце, истовремено јој свакодневицу ремете досадне прве комшије - Ралетови родитељи и брат, који заједно живе у стану прекопута, и који просто обожавају да слободно време проводе баш код Ралета и Иване, задирући у сваки делић њиховог личног живота.

У призорима из свакодневице ове сложене породице, њиховим доживљајима и свим незгодама и неспоразумима са којима се савремени парови и родитељи сусрећу, препознаће се многи. А да ли ћемо заиста моћи да кажемо "лако је Ралету" остаје да се уверимо...

Епизоде[уреди | уреди извор]

Бр. еп.
(укупно)
Бр. еп.
(у сезони)
НасловРежисерСценаристаПремијера
11Огњен Јанковић и Предраг ЛичинаТања Илић30. јануар 2023. (2023-01-30)

Рале је успешан спортски новинар, а уз то и муж, отац троје деце, син и брат. Мало је рећи да је живот који води узбудљив и динамичан. У стану породице Тодоровић никада није досадно, а многобројним перипетијама које проживљавају Рале и његова жена Ивана, доприносе досадне и наметљиве прве комшије - Ралетови родитељи и брат.

Све што Ивана жели је да свој рођендан, бар једном, проведе само са својим мужем Ралетом и децом. Али када си члан луцкасте породице Тодоровић то неће ићи тако лако. Рале чини све да спречи своје родитеље Цицу и Драгана и брата Столета да, из најбољих намера, покваре Иванин рођендан. Истовремено, Ивана је незадовољна што Рале не уме на прави начин да искаже емоције према њој. Откривају да узрок такође лежи у томе што су Цица и Драган били шкрти у показивању љубави. Све то се, баш као и покварена славина коју Драган поправља, излива у бујицу осећања, коју нико није заиста желео.
22Огњен Јанковић и Предраг ЛичинаТања Илић31. јануар 2023. (2023-01-31)

Ралетов деведесетчетворогодишњи деда-ујак Милан је умро и Рале мора да држи говор на сахрани.

Док се Рале мучи са говором, Цица се мучи са чињеницом да на сахрану долази њена сестра Беца са којом не разговара десет година, тачније од Ралетове и Иванине свадбе на којој је Беца правила скандале. На дан сахране, Цица и Беца се суочавају и све води ка помирењу... Тачније, све до једног тренутка.

Стојан је кренуо на часове криминалистичке психологије и мора да научи да ради IQ тест, те чланове своје породице користи као заморчиће. Овај тест на видело износи многе њихове мане и слабости и доводи их у смешне и сулуде ситуације. У том смислу се испоставља да је тест интелигенције био само параван за право истраживање - тест личности који је био Столетов задатак, тако да се наши јунаци нису показали у најбољем светлу, али је барем Столе добио највишу оцену.
33Огњен Јанковић и Предраг ЛичинаДушан Булић1. фебруар 2023. (2023-02-01)

Шта се деси кад Цица Драгану, уместо кајмака, у сендвич стави павлаку? Настане свађа толико велика да се Цица из протеста пресели код Ралета и Иване.

Како ће Ивана издржати све Цицине критике, брисање обрисаних флека, прање опраних судова, док се Рале, као и у детињству, прави да спава. Да ли ће Драган опростити Цици павлаку у сендвичу и тако спасити брак Ивани и Ралету?

На све то, у посету долазе Иванини родитељи, они су сушта супротност Драгану и Цици. Рат прозивкама и ниским ударцима између две прије и два пријатеља може да се настави, а где ће стати, видећемо...
44Огњен Јанковић и Предраг ЛичинаДушан Булић2. фебруар 2023. (2023-02-02)

Рале упада у екипу сурових покераша пензионера које предводи његов отац Драган. То су људи који воле покер, брзу храну, пиво, али не воле кад неко дође са стране и уноси им нова правила игре. Како ће се Рале извући из "суровог" покерашког круга гунђавих и досадних пензионера и да ли ће Стојан ухапсити брата и оца због илегалне коцке и чињенице да свој посао схвата мало преозбиљно?

Само што се ситуација са покером разреши, Стојан и Рале улазе у нови сукоб - ко је бољи тренер кошаркашке екипе коју чине њихови другари из детињства. Сукоб који ће пољуљати саме темеље братског односа, вама натерати сузе и осмех на лице, а Стојану само сузе.
55Огњен Јанковић и Предраг ЛичинаТања Илић, Дејан Ћирјаковић, Филип Вујошевић, Душан Булић3. фебруар 2023. (2023-02-03)

Ивана се данима радовала пиџама партију са својим најбољим другарицама из средње школе. На жалост, Цица успева да са само пар перфидних реченица разбуца Иванину дуго планирану забаву.

Ивана јој у бесу шаље поруку у којој јој говори све најгоре што је икада помислила о њој. Рале чини све да спречи Ивану да пошаље поруку, а затим и све да спречи мајку да поруку прочита.

У новогодишњој еуфорији, Ивана пакује ствари за Црвени крст и Рале је спречава да спакује лопту са Пиксијевим потписом, коју је добио од Драгана када је био мали. Марко и Столе у Ралету изазову озбиљну сумњу да је лопту заиста потписао Пикси и тако му буде сумњу у све у шта верује, изазивајући га да свима, а посебно Маши, упропасти Нову годину.
66Огњен Јанковић и Предраг ЛичинаФилип Вујошевић6. фебруар 2023. (2023-02-06)

Шта се дешава када се Ивана разболи? Па, разболе се и деца, и Рале мора да преузме ствари у своје руке. А то значи да мора да одведе једног од близанаца код лекара. Али, оног који има температуру. И то паралелно са пословним састанком који може из корена да му промени каријеру.

Пре него што ствари заиста измакну контроли, у помоћ прискаче Цица и успоставља контролу, али по својим правилима. Поред свих проблема који су га снашли, Рале мора да се суочи и са чињеницом да није најзгоднији у својој породици...
77Огњен Јанковић и Предраг ЛичинаФилип Вујошевић7. фебруар 2023. (2023-02-07)

Сви знамо да Рале не воли и не уме да лаже. Али, овога пута ће бити приморан на то. Када Ралетови родитељи одлуче да продају старог "стојадина", Рале инсистира на томе да га Ивана и он купе. Оно што не говори Ивани је разлог због кога је толико везан за стари ауто.

Ивана је одушевљена када сазна истину. И то није крај. Рале мора да нађе начин како да од Иване сакрије највећу могућу тајну - истину о Иванином вереничком прстену. Нажалост, и Ивана има своју тајну о истом том прстену.
88Огњен Јанковић и Предраг ЛичинаДејан Ћирјаковић8. фебруар 2023. (2023-02-08)

Ивана контактира своју омиљену лајфкоучерку са инстаграма - Др. Лору. Када ова популарна терапеуткиња уђе у дом Тодоровићевих и суочи се са њиховим живописним карактерима, врло брзо добија инспирацију за нову књигу. Ивана је наравно очајна, јер се њена намера да докторки представи свој "идеални живот" претворила у потпуну супротност.

Да би открили како су се уопште нашли у овој животној ситуацији, Рале и Ивана се враћају у прошлост, присећају се свог младалачког стана у којем су живели када је Маша била беба, тренутка када су сазнали да чекају близанце и схватају ко је у ствари донео одлуку да почну да живе прекопута Ралетових родитеља.
99Огњен Јанковић и Предраг ЛичинаТања Илић, Дејан Ћирјаковић, Филип Вујошевић, Душан Булић9. фебруар 2023. (2023-02-09)
1010Огњен Јанковић и Предраг ЛичинаТања Илић, Дејан Ћирјаковић, Филип Вујошевић, Душан Булић10. фебруар 2023. (2023-02-10)

Спољашње везе[уреди | уреди извор]