Jump to content

Горан Марић (менаџер) — разлика између измена

м
Bot: Pretvaranje običnih izvora koristeći ref imena da bi se izbjegli duplikati (pogledaj također FAQ)
(освежавање података о Горану Марићу)
ознака: уклањање референцираног садржаја
м (Bot: Pretvaranje običnih izvora koristeći ref imena da bi se izbjegli duplikati (pogledaj također FAQ))
На музичкој сцени се појавио 1982. године, као један од оснивача и најбитнијих идеолога музичког покрета Нови примитивизам.[1] Тада је почео сарадњу са бендом Елвис Ј. Куртовић & Хис Метеорс коме је био менаџер у периоду његове највеће медијске експанзије. Од 1984. године постаје извршни продуцент Плавог оркестра, тада групе у успону.[1] Био је менаџер Плавог оркестра, када је група 1985. године објавила свој први албум Соладски бал који је постао најпродаванији албум у СФРЈ са преко 1.200.000 продатих примерака.
 
Надимак Малколм Мухарем му је дао [[Радомир Гавриловић|Радомир Гавриловић — „Харе“]]<ref>[http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2011/03/elvis-jr-kurtovich-kosevo-zove-2011.html abraxas 365 dokumentarci: Elvis Jr. Kurtovich - Koševo zove (2011)<!-- Botovski generisani naziv -->]</ref> по узору на [[Малколм Мекларен]]а.
 
Менаџер Елвиса Ј. Куртовића, Малколм Мухарем , „легендарни музички продуцент и ловац на таленте“, као један један од оснивача Њу Примитивса, максимално се ангажује на устројству и промоцији покрета. 
1.572.075

измена