Катастарска општина — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:
[[Катастарска општина]] је територијална јединица која обухвата, скоро увек, подручје једног насељеног места. Могуће је да више насељених места припадају једној катастарској оппштини или да се већа насељена места изделе на више катастарских општина.
'''Катастарска општина''' је територијална јединица која по правилу обухвата подручје једног насељеног места. Могуће је и да више насељених места припадају једној катастарској оппштини или да се већа насељена места изделе на више катастарских општина.


Границе катастарске општине су геометријски дефинисане (карактеристичним тачкама и линијама) и геодетски описане (координатама).
Представља основну јединицу за коју се врши [[катастарски премер]] и одржава [[катастар непокретности]]. Границе катастарске општине су геометријски дефинисане (карактеристичним тачкама и линијама) и геодетски описане (координатама).


==Види још==
== Види још ==

*[[Катастарска парцела]]
* [[Катастарска парцела]]
*[[Катастарски срез]]
*[[Катастарски операт]]
* [[Катастарски срез]]
*[[Катастарски премер]]
*[[Катастар непокретности]]


{{патрљак}}
{{патрљак}}


[[Категорија:Катастар]]
[[Категорија:Општина]]
[[Категорија:Општина]]
[[Категорија:Геодезија]]

Верзија на датум 24. октобар 2011. у 17:00

Катастарска општина је територијална јединица која по правилу обухвата подручје једног насељеног места. Могуће је и да више насељених места припадају једној катастарској оппштини или да се већа насељена места изделе на више катастарских општина.

Представља основну јединицу за коју се врши катастарски премер и одржава катастар непокретности. Границе катастарске општине су геометријски дефинисане (карактеристичним тачкама и линијама) и геодетски описане (координатама).

Види још