Пентхаус стан

С Википедије, слободне енциклопедије
Датум измене: 17. април 2020. у 23:44; аутор: Acaalexaca (разговор | доприноси) (Нова страница: мини|Пентхаус стан са базеном у Њујорку '''Пентхаус стан''' је луксузан…)
(разл) ← Старија измена | Тренутна верзија (разл) | Новија измена → (разл)
Пентхаус стан са базеном у Њујорку

Пентхаус стан је луксузан стан који заузма највиши ниво стамбеног простора. Пентхаус је распроштени простор који коиснику пружа прелеп поглед на град са луксузним садржајем као на пример базен, башта, итд.[1]

Историја

Пентхаус станови се појавњују по први пут у бурним двадесетим, 1920. године. У том периоду привредни раст експлодира, што доводи до масивне конструкције оваквих станова. Урбанизација је првенствено почела у Њујорку. 1923. први Пентхаус стан Историје архитектуре изграђен је на крову хотела „plaza” у Менхетану са погледом на Сентрал парк. Након те изградње, дошло је до проширења идеје и нови станови се и данас изграђују.[2]

Галерија

Референце

  1. ^ „Penthouse - Sta je penthaus ? Definicija i ceste zablude”. Svetionik Nekretnine (на језику: српски). 13. 5. 2015. Приступљено 17. 4. 2020. 
  2. ^ „The history of penthouses: from the undesirable to the visionary privilege”. Aleph (на језику: енглески). Приступљено 17. 4. 2020.