Разговор с корисником:Милант/Главна страна

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Вертија 1 бета 0.50[уреди извор]

  • Нови распоред шаблона и нове боје
  • Главну страну треба растеретити и поједноставити
  • Главна страна треба да се учитава брже
  • Шаблони за главну страну не смију да садрже боје фонта, позадине или сл. Сво форматирање мора да иде из кода на главној страни

  • На врху странице додати мали "бар" за линк ка амбасади
  • "Добродошли на Википедију" не треба да буде шаблон већ текст на врху главне стране који заузима пуну ширину стране
  • Довољно је да је број чланака подебљан, не мора буде и увећан.
  • Повезица ка чланку Википедија не мора да се понавља 100 пута
  • "Статистике сајта" и "линкови ка пријатељима" прелазе из "Добродошли на Википедију" у неки од шаблона
  • "Не правите измене латиницом у ћириличном тексту" се уклања

  • "Издвајамо из садржаја" мјења име у "Садржај" (који ће се на главној страни видити као "Енциклопедија")
  • "Садржај" стоји у пуној ширини
  • "Садржај" добија мале сличице испред -група-
  • Догађаји мјења име у Вести
  • Унутар шаблона "Новости на Википедији" не смије да буде italic код, подебљавање, разне боје и сл.
  • "Новости на Википедији" се скраћују и поједностављују

  • Укида се:
    • "Широм Интернета" се укида
    • "Поглед у прошлост" се укида
    • "Тренутно се ради" се укида

(неки садржаји се могу пренјети на "Новости на Википедији")

--Милан Тешовић 16:07, 12 јун 2005 (CEST)
-- измјењено 21:12, 13 јун 2005 (CEST)

Коментари[уреди извор]

  1. Очигледно је да треба смањити број вести и скратити број догађаја. Како ће вероватно Трг победити, њега би требало уредити као портал и изделити га у више целина, па линк на Трг са Догађаја. Такође, требало би активирати "Тренутне догађаје", па за пуне информације о догађајима упутити на ту страну. --Милош Ранчић (разговор) 20:39, 13 јун 2005 (CEST)
  2. Е, сад. Мислим да азбучни индекс треба да дође у оквиру садржаја, а да садржај треба једноставно назвати Енциклопедија (без "Садржај" или "Издвајамо из садржаја:". --Милош Ранчић (разговор) 20:39, 13 јун 2005 (CEST)
  3. Наравно, боје би требало да се мењају. --Милош Ранчић (разговор) 20:39, 13 јун 2005 (CEST)
  4. И треба, наравно, видети шта други мисле. Узмимо, Кастеров предлог је занимљив, али га треба прилагодити мало... Можда није лоша идеја са ситнијим словима и сл. --Милош Ранчић (разговор) 20:39, 13 јун 2005 (CEST)
  5. Иначе, подржавам предлог за промену изгледа Главне стране, јер је постојећи изглед пренатрпан. --Милош Ранчић (разговор) 20:39, 13 јун 2005 (CEST)
  6. Можда не би била згорег и покоја сличица? Мада, увек треба имати на уму да је ово енциклопедија а не видео игра :) --Милош Ранчић (разговор) 20:39, 13 јун 2005 (CEST)


  1. --
  2. Зар није индекс већ дио садржаја? Шаблон треба да се зове "Садржај" а на Главној страни нека пише "Енциклопедија"
  3. Ја мислим да је твоја идеја (?) да буде у бојама заставе добра, али ћу ја користити свјетлије нијансе, тј. свјетло-црвена свјетло-плава бијела
  4. Гдје мислиш да треба да стоје ситнија слова?
  5. Ја сам покушао да по нешто урадим на овом дизајну, да урадим неке логичне ствари, да мало разоптеретим главну страну (неке ситније измјене) али ме је у старту зауставио Поки закључавањем стране (о чему си ти благовремено обавјештен)
  6. Већ сам написао да планирам да убацим сличице у "Саджај" то јест "Енциклопедију" --Милан Тешовић 21:30, 13 јун 2005 (CEST)

Што се тиче сличица у "Садржају" може, рецимо, испред природних наука може да стоји једна бочица, испред "Српски културни простори" да стоји српска застава, не србијанска са грбом, већ чиста тробојка. Испред "Религија и митологија" би могао један крстић, испред "Спискови" једна свешчица (то је барем лако наћи)... --Милан Тешовић 22:30, 13 јун 2005 (CEST)

Мени се овај приједлог свиђа, мада би требало мало поправити текст добродошлице, не његов садржај, већ стилски да изгледа љепше. Такође би у том дијелу стране могла да стоји нека слика по којој би се одмах видјело да је ово српска Википедија, као што на хрватској Википедији имају она два црвена правоугаоника. И свакако би требало да стоје неке слике у Садржају поред сваке тематске цјелине, као на другим Википедијама.--Ђорђе Д. Божовић 02:36, 9 новембар 2005 (CET)

ОВО НИЈЕ СРПСКА ВИКИПЕДИЈА !!!!! Ово је Википедија на српском језику. Национална обележја смо још давно изгласали да не желимо. Хтедох ти рећи неки дан кад сам видео да ти је досадно, да направиш свој предлог главне стране али заборавих, стварно би било лепо да направиш, наравно нешто кратко и јасно. Сличице могу, само не неке које обележавају србију, српски језик може. Уколико ти треба помоћ само се јави. --Саша Стефановић ® # 02:39, 9 новембар 2005 (CET)

Онда претпостављам да би нека сличица нпр. Мирослављевог јеванђеља или Вука Караџића или неко стилизовано слово А било погодније? Мислим да ћу направити свој приједлог, кад већ имам идеју. --Ђорђе Д. Божовић 02:43, 9 новембар 2005 (CET)

Наравно да то може, још једном понављам само да буде много краће од садашње, и да се некако избегне овај огромни беспотребни списак тема, погледај Википедија:Садржај па извуци неке најбитније. Википедије на француском и италијанском језику имају јако лепе главне стране, можа добијеш још више идеја. Само напред, имаш моју подршку --Саша Стефановић ® # 02:46, 9 новембар 2005 (CET)

Ја имам Српско-Енглески и Српско-Њемачки рјечник и оба на насловној страни имају "српску тробојку" (црвена-плава-бијела без икаквих ознака и без грба). Ја мислим да ову заставу треба ставити уколико желимо неку сличицу ту, а не треба је ставити ако не желимо, а рећи да је ставити је нацинализам је будалаштина. --Милан Тешовић 19:11, 10 новембар 2005 (CET)

Верзија 2 бета 0.01[уреди извор]

Одлучио сам да обновим рад на предлогу за промјену дизајна главне стране. Био сам одустао од овог предлога јер ми се свидио дизајн кји је замјенио стари 1 децембра. Прво ћу да смањим страну, а онда ћу да видим да ли да узмем мало кода са од Салета --Милан Тешовић 12:24, 13. март 2006. (CET)[одговори]

Мало сам се поиграо бојама. Макао сам ону ружну сиву траку са Вики језика --Милан Тешовић 15:52, 16. март 2006. (CET)[одговори]


Варијације[уреди извор]

Има више могућих варијанти:

  1. По изгледу. Што се тиче изгледа биће двије шеме боја. Једна је сада на страници и представља варијацију на црвено-плаво-бијелу тему, то јест на боје наше националне заставе (српска тробојка). Идеју за ово ми је дала стара Главна страна. Друга шема боја је шаренија и укључује и зелену а можда и жуту. На ово ми је пало на памет када сам видио како је Каштеровић урадио главну страну Вики Вести.
  2. По садржају
    1. Са или без {{подела}}, али за ово се не мора радити засебна верзија, већ се залажите за другу варијанту ако мислите да овај шаблон оптерећује страницу и да су довољни линкови са {{категорије}}.
    2. Са или без википедија на другим језицима. Садашња страна нема то, али је стара имала и 95% енциклопедија је има рачунајући и енглеску. --Милан Тешовић 18:23, 16. март 2006. (CET)[одговори]