Billboard Hot 100 — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Нема описа измене
Ред 6: Ред 6:
* четвртак, 11. јануар — објављује се нова топ-листа, а као датум њеног изласка се наводи субота, 20. јануар.
* четвртак, 11. јануар — објављује се нова топ-листа, а као датум њеног изласка се наводи субота, 20. јануар.


Први сингл који се нашао на првом месту топ-листе „Билборд хот 100“ је сингл [[Рики Нелсон|Рикија Нелсона]] „-{[[Poor Little Fool]]}-“, и то [[4. август]]а [[1958]]. године. Закључно са издањем ове топ-листе од [[31. јануар]]а [[2009]]. године, 969 синглова се нашло на њеном прву месту. Тренутно, прво место заузима сингл „-{[[My Life Would Suck Without You]]}-“, [[Кели Кларксон]].
Први сингл који се нашао на првом месту топ-листе „Билборд хот 100“ је сингл [[Рики Нелсон|Рикија Нелсона]] „-{[[Poor Little Fool]]}-“, и то [[4. август]]а [[1958]]. године. Закључно са издањем ове топ-листе од [[7. фебруар]]а [[2009]]. године, 969 синглова се нашло на њеном прву месту. Тренутно, прво место заузима сингл „-{[[My Life Would Suck Without You]]}-“, [[Кели Кларксон]].


== Спољашње везе ==
== Спољашње везе ==

Верзија на датум 1. фебруар 2009. у 20:04

Билборд хот 100 (енгл. Billboard Hot 100) је топ-листа синглова коју саставља и сваке недеље објављује амерички часопис „Билборд“. Саставља се на основу пуштања песама са синглова на радио-станицама и на основу броја продатих копија синглова, и то без обзира на њихов музички правац. Седмица током које се прати продаја синглова почиње понедељком, а завршава се недељом, док седмица током које се прати пуштање песама са синглова на радио-станицама почиње средом, а завршава се уторком. На основу ових података, саставља се топ-листа која се званично објављује четвртком у часопису „Билборд“, али се као датум њеног изласка увек наводи датум суботе из следеће недеље. Пример:

  • понедељак, 1. јануар — почиње праћење продаје синглова;
  • среда, 3. јануар — почиње праћење пуштања песама са синглова на радио-станицама;
  • недеља, 7. јануар — завршава се праћење продаје синглова;
  • уторак, 9. јануар — завршава се праћење пуштања песама са синглова на радио-станицама;
  • четвртак, 11. јануар — објављује се нова топ-листа, а као датум њеног изласка се наводи субота, 20. јануар.

Први сингл који се нашао на првом месту топ-листе „Билборд хот 100“ је сингл Рикија НелсонаPoor Little Fool“, и то 4. августа 1958. године. Закључно са издањем ове топ-листе од 7. фебруара 2009. године, 969 синглова се нашло на њеном прву месту. Тренутно, прво место заузима сингл „My Life Would Suck Without You“, Кели Кларксон.

Спољашње везе