Три метра изнад неба

С Википедије, слободне енциклопедије

"Три метра изнад неба" је шпански филм. Филм је снимљен 2010. године а заснован је на књизи италијанског писца Фредерика Моче који је врло добро продавао књигу и тако и створио рекламу истоименом филму. Редитељ овог филма је познати редитељ Фернандо Гонзалес Морина, а продуценти су Франциско Рамос, Алекс Пина, Данијел Ечија и Мерцедес Гамеро. Филм спада у жанрове романтике и драме са елементима комедије.[1]

Марио Касас

Тема[уреди | уреди извор]

Тема овог филма јесте прича о свакодневном животу двоје младих и њихових родитеља који покушавају да се изборе за своју љубав и за сопствену срећу. Њих двоје су потпуно различити али ипак се свим снагама боре за своју љубав.

Глумци[уреди | уреди извор]

Глумци Улога
Марио Касас Аће
Марија Родригес Велведере Баби
Марина Салас Катина
Арваро Керватес Пиле
Дијего Мартин Алекс
Лучо Фернандес Ел Ћино
Андреа Дуро Мара

Главни ликови[уреди | уреди извор]

Марио Касас или Aће је у филму био харизматични, али и проблематични момак јаког карактера. Он је жртва тешког породичног проблема и незгодне породичне ситуације. Са својих седамнаест година Уго постаје зависник од ризика, а нарочито од илегалних мото трка.

Марија Родригес Велведере или Баби у филму глуми њежну, лијепу и неискварену дјевојку, одличну ученицу из веома богате породице.

Њих двоје, у филму, су потпуна супротност.

Радња[уреди | уреди извор]

Овај филм је заснован на романтичној причи. Филм почиње упознавањем Уга и Баби,између којих се врло брзо појављује хемија. Доста проблема (крађа, илегалне мото-трке, смрт) их сусрећу али се они свим снагама боре за своју љубав. Иако је њихова љубав била истинска и храбра, нису успјели да је сачувају те се филм завршава смрћу његовог најбољег пријатеља Пилета и њиховим растанком, те поновним сусретом у којем ће се заиста показати да никада нису престали да се воле.

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]