Корисник:Djole123 wiki/песак

С Википедије, слободне енциклопедије
Црни Церак
Музички рад
Активни период2012-данас
ОснивањеБеоград,  Србија
Жанрови
Чланови
Садашњи члановиРеља Деспотовић "Секси"
Ђорђе Бибић "Биба"
Андрија Ђорђевић "Бандра"
"Миљан Рогошић "Армани""

Црни Церак је локална треп група са Церака која је популарност доживела са почетка 2020-их.

Историја[уреди | уреди извор]

Црни Церак настао је 2012. године, и своје прве песме пишу и снимају без озбиљније намере да се провуку у јавност[1]. Првих неколико година своја дела нису објављивали, већ су их прослеђивали путем друштвених и peer to peer мрежа, што им је донело подршку на локалу.

Чланови ове групе чинили су Реља Деспотовић "Секси", Ђорђе Бибић "Биба", Андрија Ђорђевић "Бандра", Миљан Рогошић "Армани" (лат. "Ourmoney"), као и особа под псеудонимом "Ћаоз" која је из непознатих разлога групу напустила 2020. године да би наставила соло каријеру[2].

Прва објављена песма "Црни Церак" настаје 2019, а прва песма са спотом "SKRR SKRRR" премијеру је имала 2020. године након Деспотовићевог контроверзног привођења, за које је изјавио да је било кључно за даљи развој Црног Церака и да без оних који су учествовали у њему "ово данас не би било могуће"[3]. Дрил песмом "CC#1" изазивају велику пажњу шире јавности, и њихов је најгледанији спот у 2021. години[4]. Те исте године објављују песме "Honey", "Dark Side", "Ferrari", као и "CC#2" чији је спот сниман у сарадњи са Милошем Аврамовићем и продукцијском кућом филма "Јужни ветар".

Већина песама Црног Церака описује њихово виђење живота на Цераку или генерално Чукарици, а у текстовима се неретко помиње и дрога и организовани криминал, за које наводе да су део стварности и њиховог окружења[1].

Будућност[1][уреди | уреди извор]

У интервјуу за Нову С, Деспотовић је изјавио да је главна амбиција Црног Церака да се не баве исклључиво музиком, већ да "бренд прошире на много брендова - и гардеробу и музику".

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ а б в „Crni Cerak za Novu: Cobi je "kriv" za našu popularnost VIDEO”. NOVA portal (на језику: српски). 2021-11-25. Приступљено 2021-12-03. 
  2. ^ DUYHO. „Ćaoz”. PWAs for SGLyric (на језику: енглески). Приступљено 2021-12-03. 
  3. ^ SEKSI: Hvala svima koji su učestvovali u mom hapšenju, jer bez njih ovo danas ne bi bilo moguće! (на језику: српски), Приступљено 2021-12-03 
  4. ^ „UCtmMJ50FQfi_Ep3nSnnvouQ's Most Recent YouTube Videos - Socialblade.com”. socialblade.com. Приступљено 2021-12-03.