Корисник:Metodicar/Архива 13

С Википедије, слободне енциклопедије

Интрузија у твоју ти приватност[уреди | уреди извор]

Прочитах овај твој новији унос у дневник, и то чисто као службена дужност, да видим да ниси нешто ружно написао (:Р), па само да ти укажем да аутоматски потврђен (autoconfirmed) није исто што и аутоматски патролиран (autopatrolled), ово прво аутоматски постајеш после 4 дана од отварања налога (мислим да је четири) и тада нпр. можеш да уређујеш полузаштићене стране и да шаљеш слике (на овој вики бар), а ово друго се додељује, и постоји само на викијима где је омогућено патролирање. Ето, толико, сигуран сам да ћеш као један просветни радник схватити моју потребу да ти укажем на ову разлику, те да ми по тој основи нећеш замерити на споменутој интрузији у приватност твојих дневничких уноса :Р --Кале info/talk 22:03, 13. јун 2008. (CEST)

Врло је могуће да сам ја једини који ти је нарушио интиму, али опет кажем, било је то по службеној дужности :Р --Кале info/talk 22:32, 13. јун 2008. (CEST)

Ево обрисах, а свако размишљање у споменутом правцу свакако подржавам :) --Кале info/talk 23:12, 13. јун 2008. (CEST)

Е па хвала на унапређењу споменице :) Није свакако реч о придруживању, већ о чињеници да налетох на чланак где је примена била тако једнострано описана, да сам просто морао, готово НПОВа ради, да интервенишем :Р --Кале info/talk 13:40, 14. јун 2008. (CEST)

Озбиљан разговор[уреди | уреди извор]

Ево ја теби нешто озбиљно да кажем, па ако хоћеш и наљути се. Проблем није у томе ко постави гласање. Проблем је у заједници. Нико неће да се бакће и да чита те ствари о гласањима, јер никога не интересује. Није проблем у томе да ли је гласање поставио админ или не, већ људе мрзи да читају. Мисле, аха па нема везе, други ће да одлуче. Да сам ја или било ко други поставио гласање исто тако би се завршило. Напросто ово људима није интересантна тема. Интересантније им је да се свађају на страницама за брисање него да успоставе критеријуме. Те статистике ништа не говоре. Ја сам сам на ту страну ушао барем 30 пута. Вероватно и ти. Зато има толико посета. Мислим да је глупо да не учествујеш више на гласањима. Неко мора, да гласа. Ако не долази до тога да други одлучују уместо тебе. Ево, молим те да још једном размислиш о твојој одлуци. И да размислиш да ли желиш да ти се скину та права. Ако мислиш да треба кажи ми још једном да то урадим, и скинућу их. Али те молим да размислиш о томе. —Јован Вуковић (р) 15:20, 14. јун 2008. (CEST)

Немој да се љутиш... И ја сам много пута вирнула на ту страницу.. Чак нисам ни одмах за све гласала, док нисам поново претрчала онај разговор (шта ко предлаже...). Чињеница је да многе много више занима имање-немање (ван и у браку?!?) деце, него да се поставе критеријуми (па и они који би таблоидно жутило забранили). Увек ћу те подржати код гласања и покушаја да се уреди све што треба... (ниси се ваљда наљутио?)Sanja разговорстраница 15:31, 14. јун 2008. (CEST)

Ево скинуо сам ти права. Мислим ако то желиш ја морам то да урадим. Иначе гласање јесте успело, гласали су људи за све ставке. Али ок, поштујем твој избор. Надам се да ћеш и даље радити к`о и до сада. Све најбоље --Јован Вуковић (р) 16:49, 14. јун 2008. (CEST)

Авети[уреди | уреди извор]

ПРЕСЛАДАК ЈЕ!!!!! Хоћу једног таквог да имам... (Јесте.. размажена сам ) Какве само оке имааааааа (хехех... веће од мојих ) Разнежио си ме!!! (и растужио јер си се ипак наљутио...ево - поклекнућу па ћу и -ице да пустим (тужнија сам него што сам била (ово је само констатација )))Sanja разговорстраница 17:06, 14. јун 2008. (CEST)

...Razmišljala sam sta da kažem, ali kad je svađa u pitanju ostajem bez teksta... Ako imaš vremena (i smem da zagađujem wikiprostorrazgovorstranice - pričaću ti čudnu priču (koja mi se dogodila pre nekoliko godina..)Sanja разговорстраница 17:45, 14. јун 2008. (CEST)

Shvatiću ćutanje - kao "pričaj": Život je čudan... I čudni su putevi..(pomalo religiozno zvuči, ali zaista je tako) Pre nekoliko godina, kao bez duše trčala sam kroz jedan veliki aerodrom da uhvatim drugi avion na koji sam kasnila. I potpuno neverovatno uspem da stignem (kao na filmu, svi sede i mrko me gledaju, a ja vučem ogroman ručni prtljag i vičem "I am sorry...")! Nađem svoje mesto i ljubazni gospodin, ustaje da me propusti i još mi pomaže oko prtljaga . Čovek kulturan, obrazovan... Potpuno neuobičajeno! Dok sam popunjavala neku papirologiju, on pogleda moj obrazac i zaprepašćeno me upita:"Pobogu, pa vi ste iz Beograda???" Bila sam više začuđena od njega. U svetu malo ko zna za Beograd, pogotovo ako nije iz Evrope! Priupitam ja njega kako zna za Beograd, a on odgovori da dobro poznaje geografiju! Hmmmm! Meni tu bude prilično sumnjivo, pa ljubopitljivo počnem da se raspitujem... Ispostavi se da je pilot. I to kakav!?!?! Bolje ne pitaj! Pogledam ja njega, prilično uplašeno, pogleda on mene, prilično zgroženo! Oboje začuđeni i u glupoj situaciji..Razmišljam o onome što nam se dešavalo, o užasu, ratu, bombardovanju.. Kaže on: Pa to je moj posao! Kažem ja:Posao je posao..ali i dalje mislim da se sve može rešiti razgovorom. I mirnim putem. Ne verujem u sukobe i ratove, ne verujem u oružje. ON:Ali šta kada se ne može rešiti problem razgovorom? JA: Uvek se problem može rešiti razgovorom. Nasilje nikad dobro nije donelo nikome! Ni jedan sukobi nije vredan jednog ljudskog života! Sve se može rešiti razgovorom! Gleda on mene i kaže: Vi ste najčudnija osoba koju sam sreo! I ućuti se on.. Nema gde da pobegne.. Mislim, nema padobran, pa da skače iz aviona, a i iznad okeana smo, ne verujem da bi mu bilo baš prijatno da se brčka u njemu... Ćuti on... ćuti nekih 2000 milja. I onda kaže: U pravu ste! Svet bi bio bolji da više razgovaramo! Sanja разговорстраница 18:14, 14. јун 2008. (CEST)

хехе..па зато нас нико не опомиње ! Још кад виде слатке авети, па ко може да одоли? Значи - следићи лет - правац Филипини (да украдем једну авет ). Ех...рођендани! Колико год година имала, увек им се радујем!!! И волим да купујем поклоне!!! Sanja разговорстраница 22:20, 14. јун 2008. (CEST) ЕХ... идем тамо где авети нису слатке... Идем на супротну страну.. Заправо, није на жалост! хехех, само у реалности, авети нису слатке (то је штета ) Не идем у провод... Хехехе, па у Паризу се свако лепо проведе у свакој прилици , а за добар провод, не мораш ићи тако далеко, и на Ташу може бити лепо !
Заблентавило ме је ово тројство. Хммм, стварно је то опасна ситуација ! Где год да се упутиш по Србији (пошто си ми рекао да је у питању одмор од стреса, па још традиционални) сигурно ће бити лепо и без страшних авети! за лаку ноћ и срећан пут! Лепо се проведи, па ћеш да нам причаш кад се вратиш, ,Sanja разговорстраница 00:22, 15. јун 2008. (CEST)

Стрес[уреди | уреди извор]

..је опасна ствар! Једино су добри начини за смиривање истог! Па ко још има нешто против чоколаде или одласка на одмор ... Sanja разговорстраница 00:31, 15. јун 2008. (CEST)Хехехе... и сад ћу поново лоше спавати (а таман сам се опоравила од ломача и сл. ствари) кад ме стиже страааашни испит из Старогрчког и спиритус аспери (чак се аветињски и зове ) Па мисли ли Вики заједница како неспавање страшно утиче на боре и подочњаке (и колико су козметички, ботокс и други третмани скупи и нездрави ) А о нежној души и да не говорим... ХВАЛА, али нисам је заслужила (други црвени низ звездица не могу да стигнем да завршим..шмрц...)ХВАЛА ..А сад, мооооооорам да питам.. ааааааа где тако лепо идеш (морала сам да питам.. и да, знам.. радозналост и мачка.. и девет живота... то добро знам )

Хехехе, добар си ти, чим колегама главу ниси пробио питањцима (на сваких 5 минута) А куда идемо, а куда идемо??? Видиш.. од мене се не би могло живети (нисам баш идеална за најављена изненађења) Не знам, да ли би се то могло извршити и непрекидним и досадним нападом питањцима?Sanja разговорстраница 00:48, 15. јун 2008. (CEST)

Гроф је немилосрдан!!! Треба га подсетити на незгоду која аристократију може задесити Sanja разговорстраница 00:59, 15. јун 2008. (CEST)

хвала што си ме убрзао да напишем "балетанке", до сада сам увек користио време да ставим неку биографију. разломио сам на два чланка - балетанке, и најширој популацији занимљивији "шпиц-патике"! поздрав! —Bgd011 (разговор) 01:04, 15. јун 2008. (CEST)

Bogatsvo[уреди | уреди извор]

Dragi Dejane, ništa se ti ne sekiraj! Sve je relativno, pa tako i ta količina zlata koja se dobija za ćutanje kao i ukupna vrednost koju predstavlja! Evo na primer: da neki tvoj učenik ćuti kada ga pitaš, šta dobija??? Hmmmm, mislim da Grof ne može naći referencu za izneto!Sanja разговорстраница 01:20, 15. јун 2008. (CEST) A za ostalo, već ćemo se dogovoriti oko surovosti..

Nije baš pedagoški ali pričaću ti o nesrećnoj sudbini onih mojih profesora koji su se drznuli da mi ne postave konkretno pitanje...heheheh - nekoliko sati po pitanju... Sad mi ih je žao, ali... Neiskustvo se plaća.. Tako da je prijateljski savet - budi oprezan !!!Sanja разговорстраница

Ljubac i srećan put! Lepo se provedi i.. pričaćeš nam, zar ne? Laku noć ..Sanja разговорстраница 01:31, 15. јун 2008. (CEST) Hvala! —Bgd011 (разговор) 10:48, 15. јун 2008. (CEST)

Само да приметим да ти страница за разговор изгледа као да је неко изгађао јајима. Поз. ;-) Михајло [ talk ] 10:51, 15. јун 2008. (CEST)

Изолатор БогуФала није на ЕПу????[уреди | уреди извор]

Свашта.Ви цењени колега мора да се много дружите са познато проблематичним корисницима,кад нисте свесни приства самог Изолатора на ЕПу.Он је тамо.Да будем прецизније,он је свуда.(Некада је то била Сила,потом је то био Шворц,а сада је то Изолатор.)

Тренутно је овде у дефанзиви,зато што су се најоптималнији корисници намерачили на њега желећи да га униште као нешто што стоји на путу Империји (јасно вам је са ким су они у дослуху,а овај је опет колега овоме(и поново завере и лобији испливавају на поврпину)), при том се изговарајући некаквим принципима око употребе неслободних слика, а то што се неке друге користе,то их баш брига.

Иначе ти спорни корисници су покушали да извесне персоне поткупе овиме у светлу ове афере,али као што се да приметити и у њој су примењени двоструки стандарди које намеће Империја.

ИзолаторНека су вам спокојне душе, Изолатор,БогуХвалаБогуХвала Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 14:25, 16. јун 2008. (CEST)

Надам се поштовани и надасве цењени колега,да ће да наставите са том праксом и да ће да биднете Санчо Панса у мом Дон Кихотовском походу противу ветрењача и њихових покорних слуга.(У том случају нам фале још један коњ и магарац и можемо да кренемо у работу,тако да је од сада и званично отворен тендер за те две позиције.)

Такође се надам,да нећете показати дволичност као неки који су прво подржали поход,да би ми потом показали своју издајничку страну,покушавши да прикрију своје трагове који нечовештвом одишу променом имена.Но,недам се ја лако тако заварати.Прозрео сам их све.

На крају бих се још понадао,да сте се сјајно провели,`ди год да бејасте и да то је разлог ваши за ниску оперативну моћ вашег централног процесорског чипа од свега 9%.До скорог сусрета крај ветрењача, ИзолаторНека су вам спокојне душе, Изолатор,БогуХвалаБогуХвала Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 14:17, 17. јун 2008. (CEST)

фала за споменицу[уреди | уреди извор]

нисам ни видео кад си ми је дао. носићу је часно. поздрав!--Дамјан /разговарајмо/ 04:02, 17. јун 2008. (CEST)

Re:[уреди | уреди извор]

A ni meni odgovoriti.

није мени тешко да остављам поруке и ако неко неће да одговара на њих

Hm...ali ako već znaš da ti neko neće odgovarati nemoj trošiti dragoceno vreme na pisanje. Bar ti znaš kako nešto funkcioniše na wiki. Imao si tih trenutaka upoznavanja. Zato piši samo kad možeš očekivati odgovor. Nadam se da sam i moj topli (napolje je +30) i dobronamerni savet nećeš protumačiti kao Miletovu strogoću ili sl. Pozz Mile habla

Nisam mislio na nesuglasice samnom već sa.... No drago mi je što to tako misliš za vreme utrošeno na mene. Još mi nije niko reko da je gubljenje vremena raditi bilo šta samnom. Mile habla

E to ne znam. Napisao si mi jednom

(То заиста и мислим и баш ме брига да ли ће ко сада да се наљути (ово се не односи на тебе, већ на неке ситуације кроз које сам прошао овде)).

pa sam bio slobodan da uključim mozak (iako to baš i nije pametno da radim) pa sam skonto da si nešto imao.Mile habla

Vidiš ja sa svojih 12 godina u prosveti nagledao sam se raznih nastavnika ili titulirajućih samozvanih profesora. No nadam se da si se sad seti na šta si ti (a potom i ja) mislio.Mile habla

U bg je trenutno samit Be in Belgrade. :) Nadam se da si sad razumeo. E sad obrazloženje za ostalo. Ovo tituralizacija i samozvanih prof. to smo već pričali neki dan kad si rekao da ne patiš od toga, tako da se sigurno sad nije odnosilo na tebe. A ovo prvo o mom dvanaestogodišnjem gledanju ....he he....kao svršeni školarac hteo sam da ti se požalim na kolege, a ti se osetih prozvano....Hmmmm...da nisi i ti.....ccccc. Ne verujem s obzirom na prosek.Mile habla

E a za komunikaciju ne bih jer ako nešto uputiš na globalu to je ok. Ili ako uputiš lično i pojedinačno a argumentovano, i to je ok. U suprotnom...znaš i sam.Mile habla

E baš ti hvala na pojašnjenju mada sam to sve već i znao kada sam tužio moja 3 profesora. + da bi se steklo zvanje profesora i puna profesorska plata neophodno je radno iskustvo od 2 godine.Tj u prvih dve godine je nešto nalik početnički ili pripravnički, kako ti volja. Takođe sam saznao da je ta titularizacija nastavnik-profesor zakonom ne regulisana. Ima neka rupa u zakonu. (bar je bila kad sam se tužio). Ali nebi javno dalje o tome, ipak wiki svi čitaju. Ako se pitaš kako se tužba završila. odgovoriću ti pitanjem: Zar sumnjaš u mene? :) Mile habla

Pitanje jedno[уреди | уреди извор]

...kako bi se na srpskom reklo ono što Hrvati zovu hidroskopnost. Reč je o smanjenju vode iz meda zbog hidroskopnosti.Mile habla

Ok. A što se tužba tiče nemoj se plašiti neću te tužiti :) Mile habla 21:09, 17. јун 2008. (CEST)