Корисник:Mojzer

С Википедије, слободне енциклопедије
Zemun - najlepši grad

Odaziva se na ime Bojan. Prezime mu se piše Tajhmeister. Rođen je 2. septembra 1992. godine u Novom Sadu. Tamo je završio osnovnu školu Đura Daničić i gimnaziju prirodno-matematičkog smera Isidoru Sekulić. Godine 2010. i 2011. bio je polaznik Istraživačke stanice Petnica. Nakon toga se seli u Zemun od kojeg putuje svakog radnog dana preko Brankovog mosta na fakultet. Studira inženjerstvo nafte i gasa na rudarsko-geološkom i arheologiju na filozofskom fakultetu. Oba fakulteta pripadaju Univerzitetu u Beogradu. Sluša dubstep, indie rock i klasičnu muziku.

Fakultet[уреди | уреди извор]

Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu[1] je najstarija i najviša obrazovna i naučna institucija u oblasti geologije i rudarstva u Srbiji. Rudarsko-geološki fakultet osnovan je 13. marta 1946. godine, i taj dan se slavi kao Dan Rudarsko-geološkog fakulteta. Tada je, na Tehničkom fakultetu u Beogradu osnovan Rudarski odsek, sa Odeljenjem za geologiju i Odeljenjem za rudarstvo. Odsek za geologiju 1949. godine prerasta u Geološki fakultet. Geološki i Rudarski fakultet se 1952. godine useljavaju u zgradu u Đušinoj 7 u Beogradu, gde se fakultet i sada nalazi. Rudarski i Geološki fakultet se 1956. godine definitivno spajaju u jedinstven Rudarsko-geološki fakultet, sa dva odseka: Rudarskim i Geološkim.

Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu [2] Odeljenje za arheologiju Filozofskog fakulteta je najstariji fakultet Univerziteta u Beogradu, čiji počeci sežu u 1838. godinu kada je aktom kneza Miloša u Kragujevcu osnovan Licej. Bio je jedan od fakulteta prilikom osnivanja Velike škole 1863. godine, kao i prilikom osnivanja Univerziteta u Beogradu 1905. godine. Primarni cilj je stvaranje visokoobučenih kadrova za radove i istraživačke projekte iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

Moje omiljenje muzičke grupe[уреди | уреди извор]

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]

Reference[уреди | уреди извор]

Споменице и захвалнице[уреди | уреди извор]

100 измена