Крокодил Денди

С Википедије, слободне енциклопедије
Крокодил Денди
Филмски постер
Изворни насловCrocodile Dundee
РежијаПитер Фајман
СценариоЏон Корнел
Пол Хоган
Кен Шејди
ПродуцентЏон Корнел
ПричаПол Хоган
Главне улогеПол Хоган
Линда Козловски
Марк Блум
Дејвид Галпилил
Мајкл Ломбард
Џон Мелјон
МузикаПитер Бест
Директор
фотографије
Расел Бојд
МонтажаДејвид Стајвен
Продуцентска
кућа
Rimfire Films
ДистрибутерHoyts Distribution
Paramount Pictures
20th Century Fox
Година1986.
Трајање104 минута
ЗемљаАустралија
САД
Језикенглески
Следећи
Веб-сајтesaleknives.com/product/crocodile-dundee-knife-crocodile-dundee-bowie-knife-bw-25/
IMDb веза

Крокодил Денди (енгл. Crocodile Dundee) је аустралијско амерички пустоловно комедијски филм Питера Фајмана из 1986. године, по сценарију Џона Корнела, Пола Хогана и Кена Шејдија.[1]

Радња[уреди | уреди извор]

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Америчка новинарка Сју Чарлтон, ћерка шефа новинске империје „Њуздеј“, долази у Аустралију да извештава о локалном ловцу Мику Џеј Дандију, познатом у Вокабаут Крику (Северна територија, Аустралија) под надимком „Крокодил“. Прославио се јер му је опасан гмизавац умало одгризао ногу, али је преживео у борби са предатором. Сју договара састанак са сапутником Крокодила Волтером Рајлијем, који младог новинара упознаје са Дандијем.

Мика су васпитали староседеоци, он је диван трагач, познавалац природе и живи углавном далеко од цивилизације. Новинар проводи три дана са ловцем у аустралијској дивљини, упознавајући се са локалним атракцијама и самим крокодилом, и неочекивано показује симпатије према њему. Сју позива Мика да посети Њујорк и боље упозна Америку. „Крокодил” никада раније није био у великом граду и многе ствари му се чине несхватљивим и чудним. Често упада у разне смешне ситуације и исто тако смешно излази из њих. Међутим, он остаје при себи и показује интересовање чак и за странце, што га брзо чини популарним. Бушове вештине преживљавања су такође корисне у метрополи - Мик чак успева да спречи злочин.

Сју је верена за колегу новинара, а симпатије према једном старијем Аустралијанцу остављају жену у страху, али врло брзо схвата да воли Мика и да не може да живи без њега.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Darnton, Nina (26. 9. 1986). „Film: 'Crocodile Dundee'. The New York Times. Приступљено 10. 8. 2010. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]