К-9

С Википедије, слободне енциклопедије
К-9
Филмски постер
Изворни насловK-9
РежијаРод Данијел
СценариоСтивен Сигел
Скот Мајерс
ПродуцентЛоренс Гордон
Чарлс Гордон
Главне улогеЏејмс Белуши
Џери Ли
Мел Харис
Кевин Тај
МузикаМајлс Гудман
Директор
фотографије
Дин Семлер
МонтажаЛоис Фриман Фокс
Продуцентска
кућа
Gordon Company
ДистрибутерUniversal Pictures
Година1989.
Трајање102 минута
ЗемљаСАД
Језикенглески
IMDb веза

К-9 (енгл. K-9) је америчка акциона филмска комедија режисера Рода Денијела из 1989. године, по сценарију Стивена Сигела и Скота Мајерса, а главне улоге тумаче Џејмс Белуши, Мел Харис и Кевин Тај.[1]

Детектив Мајкл Дули (Џејмс Белуши) има задатак да ухапси криминалца Кена Лајмена (Кевин Тај) и за партнера му дају интелигентног полицијског пса (немачки овчар). Њих двоје, после почетних перипетија и неслагања, на крају стварају везу и покушавају заједно да ухвате злочинца.

Радња[уреди | уреди извор]

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Прича о једноставном америчком полицајцу за наркотике који је у невољи: лови га дилер дроге Кен Лајмен (Кевин Тај), са којим детектив Мајкл Дули (Џејмс Белуши) има стару кавгу. Власти пружају помоћ свадљивом Мајклу додељујући му агента К-9 - пса по имену Џери Ли, специјално обученог да тражи дрогу. Један проблем: пас има своје мишљење у скоро свакој прилици и не само да не жели никога да послуша, већ почиње да диктира другима своја правила понашања. Међутим, Џери Ли се добро слаже са Трејси, Мајкловом стварном женом, што потоњег много нервира. А када дилер дроге киднапује Трејси, Мајкл мора да пронађе заједнички језик са својим четвороножним помоћником и заједно помогне жени коју воли да изађе из невоље. У последњој борби, Џери Ли, пошто је повређен, спасава свог партнера.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „AFI Catalog K-9”. catalog.afi.com. Приступљено 01. 07. 2023. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]