Мерси Браун вампирски инцидент

С Википедије, слободне енциклопедије
Гроб Мерси Браун.
Гроб Мерси Браун.

Мерси Браун вампирски инцидент (енгл. Mercy Brown vampire incident) је назив за догађај који се догодио 1892. Ово је један од најбоље документованих случајева ексхумације леша са циљем да се види да ли је покојник постао вампир.

Мерси Браун је рођена 1872. 1892. се у породици Џорџа и Мери Браун догодило неколико случајева туберкулозе у граду Ексетер на Роуд Ајланду. Мерси је умрла 17. јануара 1892. Пријатељи и комшије породице веровали да је то разлог утицаја немртвих. Тела два члана породице ископана су убрзо после смрти и ништа необично није примећено на њима. Међутим, када је ископано тело ћерке Мерси, било је исто онакво какво је било и када је Мерси умрла. Ово је по некима био доказ да на породицу утичу немртви. Мерси је била окренута у гробу, и на врату је имала два ожиљка која су изгледала као угриз вампира. Мерсино срце је спаљено на камену поред гроба. Пепео је помешан са водом и дан њеном брату Едвину, који је био болестан. Рекли су му да то попије и да ће оздравити. Међутим он је умро два месеца касније[1][2].

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Tucker, Abigal (октобар 2012). „The Great New England Vampire Panic”. Smithsonian Magazine: 3. Архивирано из оригинала 21. 10. 2013. г. Приступљено 29. 6. 2013. 
  2. ^ Spiers, Richard (2004). „Mercy Brown: A Real Rhode Island Vampire”. Underworld Tales Magazine. Приступљено 18. 6. 2011. „As Lovecraft's Mercy Dexter character allows the plot to flow, he cagily reveals, "[don't] hire anyone from the Nooseneck Hill country … seat of uncomfortable superstitions. As lately as 1892, an Exeter community exhumed a dead body and ceremoniously burnt its heart in order to prevent certain alleged visitations." 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]