Разговор:Биографија

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Први поднаслов[уреди извор]

Нисам сигурна да је Биографија прави назив за овакакв текст. Чини ми седа је претходни био бољи, или да треба направити разлику између ЦВ, Резимеа и одреднице Биографија. Одредница Биографија треба да се односи на појам, који пре свега припрада знаменитим људима и треба свакако дати упутства у оквиру језичког простора Википедије како се таква биографија пише. Биографија је знатно шири појам од Резимеа / ЦВ латиницом. У Србији је уобичајен назив Резиме за биографију која се даје приликом конкурисања за посао, а све више се користи и ЦВ (латиницом), те нема проблема да се редирекцијом ова два појма вежу за НАМЕНСКУ биографију.

Упутства како конкурисати за радно место могу бити и посебна категорија са гомилом текстова о свим апектима овог важног проблема, а посебно, што свакако треба ставити преведен стандард ЕУ о томе шта један Резиме мора да сарджи. Неколико упутства о томе на интернет сајтовима као што је инфостуд на жалост не одговарају захтевима праксе, почев од тога да су неписмени. --ангелина марковић 06:46, 21 апр 2005 (CEST)

  • У праву си Нина, требало би написати јасно упутство како писати биографије људи ѕа ову Википедију. А на на неком другом месту како писати свију биографију за разне потребе. --Ђорђе Стакић (р) 12:38, 21 апр 2005 (CEST)