Разговор:Лун, краљ поноћи (романи)

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Први поднаслов[уреди извор]

Поштовани љубитељи овог серијала,
Био сам слободан да убацим табелу са највероватнијим редоследом објављивања појединих наслова овог серијала. Претходна листа се односила само на наслове објављене у посебној едицији "Лун - Краљ Поноћи" која је почела са излажењем током 1986. године са новим до тада нејвероватније необјављеним насловом "Лун на пауковој нити".
Тај серијал од 74 броја са 9 претходно необјављених наслова, завршава се са насловом "Лун и летећи отмичари" из 1994. године (мада постоје подаци да је овај наслов у овој едицији издат већ 1992. године). Како-год, овај наслов је већ био објављиван у другим едицијама - први пут, 1981. године у броју 708 нове серије едиције "Х-100".
Према ономе колико је мени познато, последњи "нов" наслов који је објављен је "Лунова берлинска авантура" у броју 72. едиције "Лун - Краљ Поноћи" из 1992. године.
У приложеној табели нисам код појединих наслова уписивао годину издања (иако је логично која је година) из једног простог разлога: Наслове о којима је реч сам налазио са накнадним датумом издавања, некада и без напомене о броју издања, тј. репринта. Тако сам наилазио на доштампана издања која "касне" и по неколико година од године штампања првог тиража тог броја. Тако један те исти број излази на пример и 81. и 83. године, иако су у међувремену штампани нови бројеви серијала, па према датумима (години штампања) испада да су редоследи бројева побркани.
Претпоставка:
Бероватно су се поједини бројеви "боље" продавали, па је једноставно доштампаван тираж, без напомене да је у питању поновљено издање, са додуше новом годином, али старим бројем издања едиције.

С поштовањем,

creat.petar@ymail.com