Разговор:Мирослав Млинар

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије


Уредницима Википедије[уреди извор]

Молим вас да са овим чланком урадите нешто прикладно, заиста не знам ни ја што би могло, али овако нема смисла. Шта би било да сваки човјек коме се име помене 10-ак пута у дневној штампи објављује своју биографију на Википедији у оваквом стилу? Ово је енциклопедија, брзе информације, ко је, што је, по чему је значајан, спољне референце и ајд' здраво. Док се чланци о Тесли, Пупину, Миланковићу скраћују за битне информације како не би прерасли у књиге, овдје се развлачи на неколико страна прича о томе како су преци градили млинове на реци Каришници, па добили презиме, па пасус из штампе који цитира изјаву како се заправо и не зна што се догодило те кобне ноћи, па дизајн ентеријера и финансијски менаџмент, спасавање радника, пасош бр. 1, а за све је извор или дневна штампа или стоји "тражи се извор". Бави се сликарством? Какве су то глупости? Да се не бави и бонсаијем? Зашто нема битних биографских података, на примјер ког датума се вјенчао и што је студирао у Београду, а није завршио? Озбиљно упозоравам да овдје неки крајишки рођаци, кумови или просто запослени од стране дотичног господина склепају нерелевантан чланак на основу празних прича и трећеразредних извора. И за најбезначајнију личност постоје значајни биографски подаци, а овдје њих нема. На примјер, у оквиру које јединице је био мобилисан? Био је, тек тако, три пута рањен. Гдје? У којој акцији? У којој јединици? У који дио тијела је рањен? Па тако рањен по Београду игра рукомет? Исто као што се "заклан" женио и играо на својој свадби, чији се датум и мјесто одржавања од бруке не помињу. 11 чланова шире породице? Па хоћемо ли написати чланак о бргудском сеоском учитељу из општине Бенковац, како је са ђачким кошаркашким тимом освојио треће мјесто у школском шампионату РСК, како је грмјело у ноћи кад се родио, а да му се за фамилију вели да је поријеклом из Херцеговине камо су дошли са Косова? И да су му у рату погинули: рођени брат, два брата од стрица и један од ујака, а и по један зет и пашеног? Вјероватно нећемо, јер такав нема фирму за дизајн ентеријера у Аустралији. Кунем вам се, ако ће се од српске Википедије правити оваква спрдња, има да је нафлудујем оваквим одредницама о сваком локалном анонимусу за кога нико није чуо, а за ког скупим довољно оваквих података, а који је својој заједници придонио више него овај господин, са све цитатима из локалних новина и београдске дневне штампе.

"Jedanaest članova najuže familije"[уреди извор]

Uz sve dužno poštovanje, najužu familiju čine roditelji, braća/sestre i sopstvena deca. Hajde "uža rodbina" ili neka slična neenciklopedijska kvalifikacija, ako se misli na teče, ujne i stričeviće, ali onako zapisano deluje kao da mu se to ubraja u lično stradanje?178.221.175.229 (разговор) 11:25, 29. мај 2014. (CEST)[одговори]

Svi smo mi Miroslav Mlinar![уреди извор]

Корисниче 178.221.175.229,ако би ушао у суштину твојих коментара и временски период у kоме си написао те своје коментаре,прво би без трунке устручаванја написао да си то урадио искључиво са лошом намером,оптерећен по свему судећи личном фрустрациом и жељом да у потпуности изврнеш реалне чинјенице и истину и да их извргнеш руглу,а самим тим умањиш и обезвредиш учешће истог тог Мирослава Млинара у спашавању великог броја становника Обреновца,управо у тренутку док си ти претпоставлјам дубоко заваљен у своју фотељу просипао на овој страници своју памет и могу слободно да кажем лагао.Пошто сам и ја сам пожелео да прочитам нешто о том човеку,као и ти посегао сам за информацијама доступним на страницама Википедије,а када сам и сам прочитао твоје бестидне коментаре и омаловажавање дотичне особе,заинтригиран и чврсто решен,да сагледам суштину и дођем до истине,кренуо сам у детаљно и темељно истраживање искључиво информација које си ти тако ревносно оспоравао и захваљујући новинским архивама и доступној документацији у Народној библиотеци Србије,дошао сам до следећег сазнања:

1.Атентат на Мирослава Млинара извршен је у ноћи 19.маја 1990.Мирослав Млинар венчао се 21.јула 1990. у манастиру Крка код Книна,ако ме проста рачуница и познавање елементарне математике не демантује,то је дупло више од твојих 5 недеља.Из овога произлази и то да се није венчао у том твом Бенковцу,као што тврдиш,већ 70 километара даље од тог града у коме си га ти наводно видео како игра претпостављам гламочко коло.Чему лаж?Чему додавање Хрватског тједника и проусташког извора као поузданог документа http://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/feljtoni/1765-prije-dvadeset-godina-srbijanske-lai-o-ugroenost-srba-u-hrvatskoj-i-ustaoidnosti-hrvatske-vlasti ? Господо,нема потребе да се претстављате,овај извор вас претставља на најбољи начин!Срамота!

2.Оно што је Нобелова награда за најистакнутије појединце у оквирима нашег животног простора,то је Значка примеран војник за милионе и милионе наших сународника који су некада служили војни рок у ЈНА.Значи да је то највеће могуће признање које је неко могао да добије носећи минимум годину дана униформу припадника оружаних снага СФРЈ.Лично би данас са поносом причао својим унуцима да сам и сам добио то одликовање,али нисам,добио га је десетар Љубиша Станковић који је био бољи и од мене и свих осталих.Чему онолики сарказам и иронија у наслову где се поминју Душан Силни и Краљевић Марко?Зашто омаловажи то признање и пљуну на њега?

3.Када смо код поређења рана Мирослава Млинара са твојом препонском килом "Duže traje postoperativni oporavak od operacije preponske kile, nego ovo magijsko isceljenje...", треба да знаш и то да је "PREMA REZULTATIMA ISTRAGE I POSEBNO PROVEDENOG SUDSKO MEDICINSKOG VJEŠTAČENJA,NA OSNOVU DETALJNIH PREGLEDA, NAČINU NANOŠENJA POVREDA, NJIHOVOJ BROJNOSTI I TEŽINI, U NANOŠENJU POVREDA UČESTVOVALE SU NAJMANJE DVJE ZA SADA NEPOZNATE OSOBE. MIROSLAV MLINAR JE ZADOBIO POTRES MOZGA, REZNU RANU NA VRATU, UBOD U TRBUŠNU STJENKU, OGULJOTINE KOŽE GLAVE I EKSTREMITETA, KAO I KRVAVE PODJEVE KOŽE GLAVE, PRSNOG KOŠA I NADLAKTICE".До овог званичног саопштења по налогу Хрватског сабора није дошао као што наводиш тамо неки полу писмен локални доктор,већ је дошао колегиум сачињен од најзначајнијих хрватских експерата међу којима су били,доцент.др.Карла Поспишил,директор психијатријске болнице Врапче,специјалиста за форензичну психијатриу,професор.др.Иѕидор Команов,директор загребачке Трауматолошке клинике,професор др. Зечевић Душан,директор завода за судску медицину и криминалистику на Медицинском факултету Загребачког универзитета,доцент.др. Шкварић Јосип,специјалиста за судску медицину,Завода за судску медицину и професор.др. Никица Губаревдиректор Неуролошке клинике загребачког Медицинског факултета.Све тадашнје новине,вести о атентату на Мирослава Млинара,објављивале су на насловним страницама свих државних новина,а то исто је у ударним терминима саопштавала и тада једина државна телевизија.Из свега произлази да нема потребе за тим да се "kopa po arhivima lokalnih novina i matičnim knjigama, kako bi dokumentovao kontraargumente jer biografski podaci ličnosti lokalnog karaktera nisu objavljivane na nacionalnom nivou".Чему лажи које сте навели,чему омаловажавање нечијих рана и чему спуштање догађаја о коме су данима извештавали сви државни медији на локални ниво и локалне новине?

4.Увидом у хрпу докумената и новинских чланака произлази да је Мирослав Млинар заједно са уваженим академиком Јованом Рашковићем био један од малобројних оснивача Српске демократске странке,уз све то данас и једини који је међу живима,а не тамо неки обичан члан,активиста и симпатизер,самим тим као и један од тројице њених потпредседника и потпредседник странке за Србију,није био тамо неки " lokalni politicki aktivista",већ један од ретких људи који је заједно са покојним академиком Рашковићем,у својој 22. и 23. години живота био на челу целокупног српског народа у Хрватској,а и једним делом у Србији.Чему онда извртање истине,омаловажавање како њега као политичког лидера српског народа,тако и њега као човека, а самим тим и народа коме и сам припадам?Чему све те лажи?

5.На те лажи колико могу да видим насео је и креатор "нове биграфије Мирослава Млинара",дотични Sly-ah, па је сам себи ставио мач у руке и дао себи за право па посекао што руке,што ноге,што главу овом човеку коме су по свему судећи већ многи радили о глави и то баш у време док се тај исти човек борио са највећом воденом стихијом у историји ове нам Србије,не штедећи свој властити живот,као ни много пута пре тога у сличним трагедијама које су погађале мој народ.Господо ја се искрено стидим таквих као што сте ви,јер ви господо користећи језик министра нам Веље Илића не лагите,већ дебело и тешко лажете.

6.Како се нико од вас тако брижних и ваљаних креатора биографије овог човека не сетиште да додате и ову последњу трагедију што нас задеси,или је и она за вас налик свему осталом,на нивоу бушног олука и дотрајале гумице у водокотлићу? http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/quot-najteze-je-bilo-gledati-porodice-kako-se-razdvajaju-quot/56189 , http://www.telegraf.rs/vesti/1085496-ovo-je-najveci-heroj-obrenovca-kako-sam-evakuisao-vise-od-700-ljudi-foto-video , http://www.pressonline.rs/info/drustvo/312696/foto-upoznajte-miroslava-mlinara---coveka-koji-je-spasio-700-ljudi-u-poplavama.html , http://aktuelno.me/drugi-pisu/pronasli-smo-covjeka-koji-je-spasio-700-ljudi-u-obrenovcu , http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Smirio-hiljadu-uspanicenih-ljudi-organizovao-evakuaciju.lt.html

7.Седам и не устајем,да не седнете и на моју столицу,покрај толико столица у Народној библиотеци Србије.Зато седните у своје фотеље имате чисту нулу!

Боље би било да се научите правопису и сажетом изражавању, него што пишете километарске тираде и прштите агресивношћу. Једно је имати симпатије према српској ствари у Хрватској, а друго отворено лагати за једну персону која се у најмању руку може назвати "сумњивим лицем". Човек који је заклан и тешко повређен НЕ МОЖЕ да се возика на релацији Задар-Београд и организује своју свадбу здрав као дрен у року од месец дана. Нос човеку када разбију у нивоу тешке телесне повреде, треба му више од месец и по дана да прођу отоци и крвни подливи по лицу, а не да га избоду ножем. Препонску килу када човек оперише, не може да скакуће након месец дана. Једино тај ваш Супермен, чију биографију пишете у стилу житија светаца. Овај текст није енциклопедијски, он је скоројевићевски. Како вас није срамота да Рашковића трпате у кош са типусима који су час локални функционери, час студенти у Београду кад се запуца, час на смрт рањени, час свадбу праве? Спасао 700 људи у Обреновцу... Ајте, молим вас! 178.221.172.112 (разговор) 18:09, 11. новембар 2014. (CET)[одговори]

Можда не би било лоше да Млинарову хагиографију (са све цитатима и песничким патосом) окачите на Српску Википедију (или тако некако) која доследно и бескомпромисно брани надљудску расу Србенда ( у које, сложићете се, спада засигурно и Мирослав Млинар). Тамо ће вас дочекати раширених руку и још ће вам чланак накитити десетерачким стиховима у којима се велича ваш јунак чији сте ви, очигледно, овлаштени биограф.

--Sly-ah (разговор) 16:33, 3. јун 2014. (CEST)[одговори]

Фотографија дотичног господина и превод текста на енглески[уреди извор]

Читајући чланак, стичем утисак да се ради о националном великану. Обавезно, зарад будућих покољења, да се постави фотоградија Мирослава Млинара, да се напише где је сада и шта ради и колико има чланова породице ("приватни предузетник" је исто што и "контроверзни бизнисмен") и да се направи енглеска верзија чланка, пошто у супротном смрди на превару и самопромоцију. 87.116.178.182 (разговор) 22:41, 5. август 2018. (CEST)[одговори]