Разговор:Програмирање

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Први поднаслов[уреди извор]

Не знам из какве литературе потиче тај цитат да су програмски језици флексибилни - али он је једноставно погрешан! Програмски језици уопште нису флексибилни. Чак напротив. Врло су штури, непромјенљиви и сваки посједује своју граматику и синтаксу (баш као прави језици којима се говори). Можда си мислио да се програмским језицима на различите начине могу ријешити исти проблеми и задаци (и то опет не свим и не у истом обиму). Значи термин флексибилан није одговарајући!? --Kaster 14:55, 5 Мар 2005 (CET)


Ја сам само оригинални текст ћирилизовао. Нема разлога да не буде подложан изменама... --Марко Покрајац (разговор) 15:03, 5 Мар 2005 (CET)


Реченица у тексту је да се програмирање често повезује са креативношћу и предиспозицијом за математику, јер су програмски језици "јако флексибилни"... писац је претпостављам хтео казати да програмирање (у смислу програмског дизајна, алгоритма, па и реализације) оставља-пружа пуно различитих могућности, да је отворено за иновације (не програмирају сви само базе података ;)) итд... [Нпр. упореди: програмирање напрама пореска служба-колико је ТО флексибилно?] У том смислу реченица стоји, али се слажем да је лоше формулисана. Овај чланак ионако ваља једног дана преписати из почетка па ето одличног повода ако има добровољаца... --Dzordzm 15:26, 5 Мар 2005 (CET)

Druge vrste programiranja[уреди извор]

Koliko ja znam, programiranje kao pojam ne mora da bude samo vezano za računare. Postoji, recimo i matematičko programiranje, a zašto da ne i psihološko, programiranje veš mašine i sl. Zavisno od objekta programiranja. Imate i mašine sa unutrašnjim i sa spoljašnjim programiranjem i sl...147.91.8.10 19:52, 28. новембар 2006. (CET)[одговори]