Разговор с корисником:Јованвб/Архива 2

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Портал:Хемија[уреди извор]

Е, овај портал је права ствар! Тек кад си га напрвио сам видео колико је интересантно, и колико помаже да се окупе људи које интересује тема. Требало би да направимо још који портал (треба кренути са оним за шта има заинтересованих). -- Обрадовић Горан (разговор) 15:40, 11. септембар 2005. (CEST)[одговори]

Бор као минерал?[уреди извор]

Пошто ти овде делујеш најупућенији да ли су Бор,као елемент, и Бор,као минерал, који настаје из боракса или испаравањем бората једно те исто?

Ако јесу да оно што сам о томе повадио из чланка Пустиња метнем уз причу о елементу Бору или да начињем нови чланак. --Црни Бомбардер!!! (†) 13:39, 4 октобар 2005 (CEST)

  • ОК.Ја ћу довршити "превод" чланка(последња три или четри пасуса) што боље умем,а ти кад нађеш времена прођи кроз то,барем кроз минерална богатсва ово ресто и нема нешто хемијски занимљиво.
  • Из тог чланка сам исчуп`о нешто,па сам ти убацио у чланак о Бору,поднаслов Примена па ти погледај да ли што год од тога вреди. --Црни Бомбардер!!! (†) 01:01, 5 октобар 2005 (CEST)


Пољска[уреди извор]

Извини на изменама на твојим изменама на чланку ТК-3, али ако упоредиш верзије видећеш зашто сам морао да променим неке ствари. Што се слике тиче, стварно извини. Ову слику смо сликали на Калемегдану. Нисам ни знао да се прва слика исто зове па је садашња треснула преко претходне. Уколико желиш можеш поново да је поставиш само јој промени име.

Откуд толико интересовање за Пољску. Јесте, мало су ћакнути кад је ратовање у питању, али зато их ја волим. Уколико те занима други светски рат, нашао сам добар сајт баш о пољској авијацији. Уживај. http://www.polish-aircraftprofile.strefa.pl/

--Краљевић Марко 23:50, 8 октобар 2005 (CEST)

Шаблон за градове[уреди извор]

Пошто видим да напредујеш са пољским градовима,чисто да ти препоручим да бациш поглед на чланак о граду Жилини због шаблона о градовима(конкретно словачким) који би мог`о искористити због сличности података(грб,становништво) којима се барата за твоје чланке или као основа за прављење новог шаблона о пољским градовима.

Интервики линкови[уреди извор]

Здраво, Јоване. Примијетио сам да твоји вечерашњи чланци (који су претпостављам са пољске Википедије) немају интервики линк ка том чланку на пољској Википедији. Значи, тамо гдје су остали језици нема пољског, а извјесно је да постоји одговарајући чланак на пољској Википедији. Ја сам додао два интервики линка ка пољским чланцима - у чланку Биеч и Марћин Кромер. Види па додај у другим. И само напријед са додавањем нових чланака, мало нам фали до 15000! Поздрав,--Ђорђе Д. Божовић 20:06, 15 октобар 2005 (CEST)

Имаш одговор...[уреди извор]

... на мојој страни за разговор. --Милош Ранчић (разговор) 18:46, 19 октобар 2005 (CEST)

Хвала на савјету![уреди извор]

Данас сам први пут на Википедији па се не сналазим најбоље. Видим и ти си имао таквих проблема на почетку. Што се тиче оне слике, и није ми толико важно, али бих волио да ми објасниш због неких других слика како да поставим лиценцу или како се то већ каже? Да ли је за све слике потребна лиценца? Хвала још једном! Надам се да ћемо остати у контакту! --Ненад 23:04, 24 октобар 2005 (CEST)

Podziękowania[уреди извор]

W imieniu wszystkich polskich Wikipedystów dziękuję Ci za napisanie hasła o Krakowie i Twoją pomoc na polskiej Wiki. Roo72 02:45, 25 октобар 2005 (CEST)

Грбови и Глодфингеров прстен[уреди извор]

Грбови су ти прелепи. Можда, предлажем, да направиш посебну страну само са грбовима.. пољски грбови, српски грбови...

Хтео бих да ти уручим Голдфигеров прстен за лепоту рада али ти је специфична главна страна па не бих да је мењам да ти нешто не пореметим. Зато га, молим те, стави сам. И честитам! Имаш га и на мојој страни :-) --Goldfinger (разговор) 22:11, 29 октобар 2005 (CEST)


Ћао. Почео сам да преводим са енглеске Википедије чланак Варшавски устанак па имам малих проблема са пољским именима и називима. Желео бих да имена људи и делова града буду прво написана на српском, а затим и на пољском, само у загради. Да ли би могао да испратиш мој превод и да имена која куцам буквално преведеш на српски, а да затим у загради напишеш и на пољском. И још нешто. Да ли је Вола река, или део Варшаве. Поздрав. --Краљевић Марко 14:43, 3 новембар 2005 (CET)

Није ствар у томе...[уреди извор]

Никад нисам на српској Википедији урадио ништа лоше (мада је то релативан појам). Коме правим срање? Теби? Милошу? Свима? На овој Википедији са моје стране нема никаквог срања. Зашто ти смета тест-Википедија? Није уопште ствар у томе да ја хоћу да имам своју Википедију. Шта ће мени Википедија? Ствар је у томе да се језик-говор-дијалекат-изговор-и-баш-ме-брига-шта-још Златибораца заборавља. Тај говор је ијекавски, има неких локалних карактеристика, писмо је ћирилично, у њему нема слова ф и х, али има слово шј, тј. щ (лат. ś), које има и у црногорском језику-говору-дијалекту, а има га и у пољском. Међутим, млади Златиборци данас (поготову у урбаним срединама) претежно говоре екавски, сачували су неке локалне карактеристике, укључујући слово шј (углавном), али увели су и слова ф и х, као и сијасет речи из сјеверне Србије (нпр. - сијасет). Е, тај оригинални златиборски говор ипак треба да се сачува. Није то исто као панчевачки или врњачкобањски. Ви који говорите тим говорима на српској Википедији имате сву слободу рјечника и језика. Ја сам чак од неких корисника српске Википедије нападан због ијекавштине, која је, иначе, сасвим призната у књижевном српском језику, али шта ћеш! Немој бити тако једностран, и немој да се нервираш и псујеш због нечега што нема везе са тобом и не схватам зашто ти толико много смета. И немој то да зовеш срањем. Не желим да се свађам ни са ким, и нећу да се свађам са тобом због глупости, немој ни ти са мном.--Ђорђе Д. Божовић 14:22, 6 новембар 2005 (CET)

Извини ти. Ни ја не бих волио да одем одавде, чак ни кад напишем све о Златибору што знам. Нећу писати златиборским народним говором, јер овдје једноставно све треба да буде на књижевном језику (наравно, изузимају се стране за разговор, ђе иначе има свега и свачега), и ја сам често опомињао неке кориснике због тога и исправљао њихове правописне, граматичке и стилске грешке. Мада, ако није проблем и ако никоме од других корисника не смета, ја бих волио да напишем чланак златиборски говор, у коме бих објаснио како говоре Златиборци и у чему се њихов говор разликује од књижевног језика. Такође бих (што је мало деликатнија тема) волио да тај чланак и сви други чланци везани за Златибор буду заиста написани тим говором, а на почетку сваког таквог чланка би могао да стоји шаблон "златиборски говор" који би изгледао овако:

НАПОМЕНА: Овај чланак је писан оригиналним златиборским говором - више о Златибору  
НАПОМЕНА: Овај чланак је писат изистинскијем златиборскијем говором - више о Златибору  

Да ли је то у реду? Ја ћу поставити питање на Тргу, а и ти види са Милошем и другима. Много би ми значило... --Ђорђе Д. Божовић 20:51, 6 новембар 2005 (CET)


Хвала, ја сам управо написао објашњење свега и извињење на Тргу. И мени је много жао. Него, оно за љекарски преглед стварно није тако лоша идеја, човјек ни не зна шта му све фали док не оде на један доообар преглед! ;) --Ђорђе Д. Божовић 21:30, 6 новембар 2005 (CET)

Портал Биологија[уреди извор]

Све похвале за отварање овог портала. 80.87.244.18 18:16, 13 новембар 2005 (CET)

Цезареја[уреди извор]

Видео сам да је из „Охридског пролога“ што појашњава зашто је коришћен назив Кесареја.

Елем,град је названа по Цезару и сходно томе се и зове Цезареја.Примера ради чувени историчар Прокопије из Цезареје тј. Прокоп Цезарејац.

Е сад пре једно три века почели су да се користе термини Кесар односно Ћесар за Аустријанце,од њиховог назива са цара Кајзер(`бем ли га како се пише на швапском) након чега је и реч Цезар замењена(у црквеном и обичном говору) тим терминима.У међувремену Аустроугарска је пропала и поново је почела употреба речи Цезар,али црква и њени великодостојници и даље користе старе текствове у којима се користе термини Кесар односно Ћесар када пишу нешто(типа календаре,животописе итд исл). --Црни Бомбардер!!! (†) 08:07, 17 новембар 2005 (CET)

Термин „Кесар“ је коришћен и у Византији да означи царевог намесника у некој од покрајина (нпр. Трапезунт, Мореја и сл.), тако да мислим да је боље и правилније рећи Цезар, и не мешати га за тремином кесар. -- Маре 17:41, 14 децембар 2005 (CET)

Пољска имена[уреди извор]

Што се тиче појашњења,нема на чему служимо народу.

Е сад пошто си ти већи познавалац пољског језика био бих ти захвалан кад би прострујао кроз имена градова у Пољским војводствима и у шаблону Пољска пошто сам нека од њих вероватно лоше "превео". --Црни Бомбардер!!! (†) 14:43, 17 новембар 2005 (CET)

  • За градове ми је и требала помоћ,а војводства сам решио да нека "преведем",а нека по изговору,а нека сам заменио са Поморје да не улазим у то шта је правилније и лепше Померанија или Поморзе(Поморже),тако да хвала на брзој интервенцији. --Црни Бомбардер!!! (†) 18:20, 18 новембар 2005 (CET)

Пошто сам видео да сте ви обрисали мој додатак подели музике (у питању је Ои!) желим да вам скренем пажњу да је овај музички правац основ субкултурне групе 'скинхеадс' те је заслужио да буде објашњен у будућности. На енглеској википедији можете видети опширан чланак о овом жанру. Надам се да ће бити враћен у поделу. Поздрав!

Златиборке[уреди извор]

Добио си лиценцу за додјељивање Златиборки. То значи да можеш другим корисницима да додјељујеш Златиборке, моје споменице, али не и саму лиценцу. За детаље, види Корисник:Ђорђе Д. Божовић/Златиборке. :) --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 02:46, 27 новембар 2005 (CET)

Извини, Јоване, мени је јако жао што нисам сам примијетио твој рад, али срећом је ту био Горан, зато носиоци лиценце и служе! --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 23:31, 28 новембар 2005 (CET)

Гласање за главну[уреди извор]

Јоване, што стави гласање у Шаблон:? Боље га објави на Тргу, да га сви виде --Бране Јовановић 12:34, 1 децембар 2005 (CET)


Ма шта ми наприча! А као сви смо гласали да се стави Ђолетова главна страна? Молим те, прођи ме се са таквим неоснованим критикама. --Покрајац |разговор| 13:03, 1 децембар 2005 (CET)


Помаже Бог брате Јоване. Мислим да је у питању неки неспоразум и да би требало мирне главе да поразговараш прво да Покрајцем као старијим чиновником а затим и са осталима. Нијетребало да се заоштравају односи већ да пронађете заједнички језик. Мир ти и лак Пост Горан Анђелковић (〠ꒌ) 13:08, 1 децембар 2005 (CET)


Брате Јоване, захваљујем ти на разумевању и прихватању JustUser-овог предлога. Свако добро. Горан Анђелковић (〠ꒌ) 13:39, 1 децембар 2005 (CET)


Хвала. --JustUser 13:41, 1 децембар 2005 (CET)

JustUser 2 Јованвб[уреди извор]

Хвала. Надам се да се видимо ускоро. --JustUser 11:01, 4 децембар 2005 (CET)