Црна свадба (2. сезона)

С Википедије, слободне енциклопедије

Црна свадба (2. сезона)
Држава  Србија
Мрежа Суперстар ТВ
РТС 1
Број епизода 10
Претходна сезона 1. сезона

Друга сезона криминалистичко-драмске телевизијске серије Црна свадба емитоваће се током 2024. године на каналима Суперстар ТВ и РТС 1. Друга сезона се састоји од десет епизода.

Радња[уреди | уреди извор]

УПОЗОРЕЊЕ:Следе детаљи заплета или комплетан опис серије!

У новим наставцима разрађује се идеја Балкана као центра света и попришта вечне борбе добра и зла. Прича добија епски замах, улози су све већи, а натприродни елементи постају све огољенији и важнији.

Радња прати два временска тока - први је смештен у 2002 годину, где Петар истражује серију бизарних и наизглед немотивисаних самоубистава тинејџера, повезаних са мистериозним и злокобним култом Црне руже. Други временски ток се одвија у садашњости, где пратимо Наташу, сада монахињу која се од закона скрива под окриљем Цркве, и Томића, полицајца који се нашао на потерници, такође се кријући од бивших колега док покушава да пронађе несталог Петра и открије ко му је наместио свирепо убиство.[1]

Наташа Јанковић, некада ватрени атеиста сада је калуђерица која заједно са свештеником Јованом, бившим инспектором Банетом Томићем и инспектором Тајне службе Петром Ћирићем, удружује снаге како би савладали демонску легију и спречили их да заузму свет уз помоћ моћне реликвије - црне руке која је припадала Црном Војводи. Ту руку је некада, у једној од првих битака између снага добра и зла, пресекао хришћански светац и сакрио је како силе таме никад до ње не би дошле.

Трагови који воде до руке Црног Војводе остављени су у класичним делима српских уметника које сви познају. Њихове слике крију у себи тајне које могу утицати на судбину људске расе на планети. Слике имају скривено магично дејство и представљају делове слагалице који воде до тачног места где се налази рука Црног Војводе. Потрага се води све до финалне, неизвесне борбе између добра и зла.[2]

Епизоде[уреди | уреди извор]

Бр. еп.
(укупно)
Бр. еп.
(у сезони)
НасловРедитељСценаристаПремијера
111Немања ЋипранићАлександар Радивојевић2024. (2024)

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Borba dobra i zla se nastavlja: Počelo snimanje nastavka serije "Crna svadba". Euronews.rs (на језику: српски). 10. 04. 2023. Приступљено 10. 09. 2023. 
  2. ^ „CRNA SVADBA 2: Šta nas očekuje u novoj sezoni? Produbljuje se sukob između Sila svetlosti i Sila tame!”. TVINEMANIA. Приступљено 10. 09. 2023.