Direktiva o tretiranju otpadnih voda

С Википедије, слободне енциклопедије

Direktiva o tretiranju otpadnih voda je direktiva Evropske unije iz 1991. godine koja se odnosi na sakupljanje, tretiranje, ispuštanje komunalnih otpadnih voda kao i ispuštanje i tretman otpadnih voda iz određenih industrijskih sektora. Cilj ove direktive je zaštiti životnu sredinu od štetnih efekata otpadnih konumalnih voda i voda iz industrijskog sektora.

Ona propisuje sakupljanje i tretman otpadnih voda u urbanim aglomeracijama sa preko 2000 stanovnika, kao i napredniji tretman na mestima sa populacijom većom od 100 hiljade ljudi (osetljiva područja).

Opis[уреди | уреди извор]

Direktiva o tretiranju otpadnih voda (pun naziv Direktiva Saveta 91/271/EEC od 21. maja 1991. u vezi sa prečišćavanjem otpadnih voda)je direktiva Evropske unije koja se odnosi na sakupljanje urbane otpadne vode, prečišćavanje otpadnih voda i njihovo ispuštanje, kao i na tretman i ispuštanje industrijskih voda. Usvojen je 21. maja 1991. godine. Cilj ove direktive je zaštiti životnu sredinu od štetnih efekata otpadnih konumalnih voda i voda iz industrijskog sektora uključujući i uputstva o tretmanu otpadnih voda u urbanim aglomeracijama.[1]

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ European Commision. „Council Directive 91/271/EEC of 21 May 1991 concerning urban waste-water treatment (91/271/EEC)”. http://eur-lex.europa.eu. Приступљено 24. 4. 2018.  Спољашња веза у |website= (помоћ)

Vidi takođe[уреди | уреди извор]

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]