Edin Avdić

С Википедије, слободне енциклопедије
Edin Avdić
Датум рођења19. jun 1979.
Место рођењаSarajevo

Edin Avdić (Sarajevo, 19. jun 1979) je bosanskohercegovački sportski novinar i komentator. Trenutno je zaposlen na regionalnoj TV stanici Arena sport[1]. Diplomirao je novinarstvo na fakultetu političkih nauka u Sarajevu, a prošao je i sve kategorije KK Bosna.

Biografija[уреди | уреди извор]

Edin Avdić je rođen u Sarajevu, a košarkom je počeo da se bavi već u detinjstvu. Igrao je košarku u sarajevskoj Bosni, klubu koji je, godine kada se on rodio, postao prvak Evrope. U mlađim kategorijama igrao je na poziciji beka šutera, a nakon prelaska u prvi tim minute je većinom provodio na poziciji plejmejkera. Nakon nekog vremena, odlučio je da prestane sa aktivnim igranjem košarke i posvetio se fakultetu. Završio je novinarstvo na fakultetu političkih nauka u rodnom Sarajevu.

Prvi posao je dobio na Federalnoj televiziji, a nakon toga je radio na OBN televiziji, gde se istakao energičnim prenosima NBA lige i odličnim poznavanjem košarke. Posle OBN-a, dobio je posao na TV Arena sport, gde i sada radi.

Piše i kolumne, a njegov odeljak sa kolumnama na sajtu Mondo bio je najčitaniji na prostoru bivše Jugoslavije.

Zanimljivosti[уреди | уреди извор]

  • Komentatorski uzor mu je bio Džim Ros, koji je prenosio kečere
  • Veliku popularnost je stekao nakon finala NLB lige 2010. godine u Zagrebu , kada je, zajedno sa kolegom Nenadom Kostićem na nesvakidašnji način prokomentarisao završnicu meča[4].

Reference[уреди | уреди извор]