Voodoo (албум)

С Википедије, слободне енциклопедије

Voodoo
Студијски албум: Кинг Дајмонд
Издат1998
Жанрхеви метал, блек метал
Трајање61:57
ИздавачMassacre Records
ПродуцентКинг Дајмонд
Дискографија
The Graveyard
(1996)
'Voodoo'
(1998)
House of God
(2000)

Voodoo (Вуду) је осми студијски албум данског хеви метал бенда Кинг Дајмонд издат 1998. године у Европи (Massacre Records). Такође је издат у облику ЦД-а у САД-у (Metal Blade). Албум су продуцирали Кинг Дајмонд и Енди Ла Рок.

Прича[уреди | уреди извор]

Вуду је прича из 1932. године о породици Lafayettes која се састоји од Саре, Дејвида и њиховог деде. Они су се преселили у старој кући колонијалног типа на Мисисипију, касније се испоставља да је кућа саграђена одмах поред Вуду гробља.

Непознат Лафајетовима, кућни помоћник Салем је умешан у Вуду магијама. Салем суделује у Вуду ритуалима на гробљу, заједно са доктором Ле Кро, Вуду врачом, Мадам Саритом и Лулом Шеваље, девојком која никад није виђена.

Лафајетови чују вуду бубњеве са церемонија на гробљу. Они се одазивају тајном састанку са Салем да се договоре шта да раде и одлучују да униште гробље. Салем не жели да се то деси и искрада се у поноћ да прича са доктором Ле Кро. Ле Кро Салему даје новац да купи чаробни песак и говори му да морају да се отарасе Лафајетових.

Салем убацује змију у Дејвидовој соби, меша прљавштину са гробља са дедином храном, и након разговора са мртвим Бароном Самедијем, сипа чаробни песак на Сару док она спава. Дејвид и деда се јако разболе, а Сару опседа вуду дух.

Деда успева да позове оца Мелоуна, истеривача ђавола. Отац Мелоун путује до њихове куће да истера демона из Саре. Он не успева и пада у несвест од исцепљености. Док је он вам свести, Лула доноси тешки, ноктима изгребани церемонијални крст Барона Самедија. Сара напада Мелоуна са крстом и умало га убија. Затим је стигао деда и рекао јој да престане, што је она и учинила, сачувајући Мелоунов живот. Затим је звао полицију и хитну помоћ који су стигли два сата након тога.

Прича се закључује Салемом који говори о последицама ситуације, што значи да је он побегао за време дешавања у кући. Затим објашњава да су Лафајетови напустили кућу након изласка из болнице. Сарино дете се родило, али је говорило чудним језиком - наопачке. Један експерт је изговорио реч "Вуду".

Листа Песама[уреди | уреди извор]

  1. „Louisiana Darkness“ - King Diamond 1:43
  2. „LOA House“ - King Diamond, Andy LaRocque 5:33
  3. „Life After Death“ - King Diamond 5:40
  4. „Voodoo“ - King Diamond 4:34
  5. „A Secret“ - King Diamond, Andy LaRocque 4:04
  6. „Salem“ - King Diamond 5:18
  7. „One Down Two to Go“ - King Diamond, Chris Estes 3:45
  8. „Sending of Dead“ - King Diamond 5:40
  9. „Sarah's Night“ - King Diamond 3:22
  10. „The Exorcist“ - King Diamond, Andy LaRocque 4:52
  11. „Unclean Spirits“ - King Diamond, Chris Estes 1:49
  12. „Cross of Baron Samedi“ - King Diamond 4:29
  13. „If They Only Knew“ - King Diamond 0:32
  14. „Aftermath“ - King Diamond 1:35

Постава Бенда[уреди | уреди извор]