Đogani (album)

С Википедије, слободне енциклопедије

Đogani
Djogani - album.jpeg
Studijski album: Đogani
Žanrelektronika
dens
pop[1]
IzdavačCity Records[1]
ProducentAleksandar Kobac
Atelje Trag[1]
Diskografija
Dok ja ljubim
(2003)
Đogani
(2005)
Ljubav moja
(2007)

Đogani je osmi[2] studijski album grupe Đogani izdat 2005. za City Records. Na albumu je objavljeno osam novih pesama i tri bonus pesme.[1]

Spisak pesama[уреди | уреди извор]

 1. 200/150
 2. Čekaj me kod kolima
 3. Jagode sa šlagom
 4. Oženi me
 5. Panika
 6. Coca Cola
 7. Skandal
 8. Crne oči

Single Tracks

 1. 1-10 (Beovizija 2004)
 2. Miris nedelje (Radijski festival 2004)
 3. Đogani Mega mix

izvor: Omot albuma, www.discogs.com

Pesme[уреди | уреди извор]

Čekam te kod kolima[уреди | уреди извор]

Pošto me već zezaju i šale se na moj račun odlučio sam da iskoristim sve to i napravim zezanje. Tražio sam da mi Kobac i Kon ispričaju viceve o meni i tada sam čuo mnogo novih. Jedan od njih je: U autobusu Đole kaže ženi: Izvini gospođo, zgaziš me.

— Đole Đogani

Pesma Čekaj me kod kolima (poznata i kao Čekam te kod kolima)[3] nastala je kao parodija na viceve koji su godinama unazad kružili o Đorđu Đoganiju. Većina njih nastala je zbog Đoganijevih gramatičkih grešaka, ili zbog toga što ne ume da izgovori slovo đ. Đogani je ideju dobio razmišljajući da pošto već zbijaju šale na njegov račun, iskoristi to i od toga napravi zezanje. Zatim je predložio Aleksandru Kobcu i Marku Konu da naprave jednu takvu pesmu, na šta su mu oni rekli da su to odavno hteli da mu predlože, ali su se bojali da će ga uvrediti. Za ideju da spremaju takvu pesmu nisu odmah rekli Vesni Trivić-Đogani (Đoganijeva supruga i pevačica u grupi) koja je nakon što je saznala za to u početku bila protiv takve pesme. Đogani je o snimanju pesme obavestio i svoju bivšu suprugu Slađanu Delibašić koja se spominje u pesmi u rečenici „Ja sam samo Slađin bivši muž“. Prema Đoganijevim rečima, ona je od nekoga čula da se spominje u pesmi i pomislila da je u pitanju neka provokacija, ali joj se pesma dopala nakon što ju je čula. Spot za pesmu snimljen je ispred Beogradske arene,[3] i u njemu se pojavljuje sedamdeset igrača.

Na albumu su učestvovali[уреди | уреди извор]

Reference[уреди | уреди извор]

 1. ^ а б в г „Đogani – Đogani”. Discogs. Pristupljeno 14. 10. 2011. 
 2. ^ Prema hronologiji sa „Đogani Discography”. Discogs. Pristupljeno 14. 10. 2011. 
 3. ^ а б Natpis na početku spota: „Djogani - Cekaj me kod kolima”. YouTube, sa kanala djoganifantastico. 24. 12. 2007. Pristupljeno 14. 10. 2011. 

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]