Алберто Ривера (активиста)

С Википедије, слободне енциклопедије
Алберто Ривера
Датум рођења(1935-09-19)19. септембар 1935.
Место рођењаЛас Палмас, Гран Канарија, Канарска острваШпанија
Датум смрти20. јун 1997.(1997-06-20) (61 год.)
Место смртиБрокен Ароу, ОклахомаСАД
ЗанимањеАктивиста

Алберто Магно Ривера Ромеро (19. септембар 1935 – 20. јун 1997) био је антикатолички активиста.

Своје информације дао је издавачкој кући "Chick Publications", чији власник Џек Чик је обећао Ривери да ће његове информације објављивати и након његове смрти.

Биографија[уреди | уреди извор]

Алберто Ривера је рођен у Лас Палмасу де Гран Канарија на Канарским острвима, Шпанија.

Наводи против Католицизма[уреди | уреди извор]

Алберто Ривера је тврдио да су језуити одговорни за стварање Комунизма, ислама, Нацизма, да стоје иза свих ратова, рецесију, да су одговорни за масакр у Џонстауну, убиство Абрахама Линколна и Џона Ф. Кенедија. Ривера тврди да католичка црква подржава ширење хомесексуалности и да подржава побачаје. Такође тврди да језуити стоје иза средњовековне инквизиције.

Наводи о Католицизму и Исламу[уреди | уреди извор]

Алберто Ривера је такође изнио неколико оптужби о исламу. То укључује наводе да је Католичка црква манипулирала Мухамедом ради стварања ислама и уништавања Јевреја и других група хришћана и да је Мухамедова прва супруга заправо католичка сестра у арапском манастиру, а бискуп јој је рекао да се уда за Мухамеда и створи ислам. Ривера је такође тврдио да је Ватикан организовао указање у Фатими (названо по Фатими, кћи Мухамедовој) како би гајио наклоност према муслиманима. Даље тврди да је такође инсценирао покушај атентата на папу Јована Павла II 1981. године, користећи муслимана као атентатора "да би кривицом изазвао муслимански свет, и још више их приближио католичкој вери!"

Присуство у "Чикашким трактатима"[уреди | уреди извор]

Шест стрипова Џека Чика посебно садржи Алберта Риверу: Алберто, Двоструки крст, Кумови, Сила, Четири коњаника и Пророк. Написао је и увод у Чикову републикацију Тајне историје језуита од Едмонда Париза.

Смрт[уреди | уреди извор]

Алберто Ривера је умро 1997. од рака дебелог црева. По неким тврдњама, Алберто се отровао храном. Његово министарство преузела је његова удовица Нури Ривера. Према гробарским записима, сахрањен је у одсеку Мооре (28) Л-14 # 3 на гробљу Роус Хил у Талси, Оклахома.

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]

Чик Пабликејшн

Литература[уреди | уреди извор]

Ватиканске убице, Др Алберто Ривера http://www.cps.org.rs/alberto.pdf