Википедија:Дозволе за објављивање/Медна

С Википедије, слободне енциклопедије

Originalna poruka[уреди | уреди извор]

Postovani, moje ime je Milan. Rodom sam iz Mrkonjic Grada, a trenutno zivim u Novom Sadu. U slobodno vreme se bavim pisanjem i uredjivanjem clanaka na projektu Wikipedija na srpskom jeziku. Posto trenutno radim na clanku o Mrkonjicu, dobro bi mi dosla fotografija sa Vaseg sajta Prizrenac4.jpg. Ja bih stavio ime autora fotografije i Vas sajt kao izvor, a slika bi bila objavljena pod uslovima GNU licence za slobodnu dokumentaciju. Stoga, Vas molim za dozvolu da doticnu fotografiju preuzmem i postavim u clanak. Ukoliko odgovor bude potvrdan, molim Vas da mi napisete ko je autor (ime i prezime) i ako ste u mogucnosti posaljite mi tu sliku u nekom vecem formatu u sklopu mail-a. Link ka sajtu www.medna.net sam vec postavio u clanak, jer je to jedan od retkih sajtova o selima mrkonjicke opstine (sve pohvale!). Takodje, zelim da Vas zamolim i za dozvolu za koriscenje ostalog materijala (teksta i slika) sa sajta, a u gore navedene svrhe. Zelim unapred da Vam se zahvalim. U nastavku saljem standardno pismo koje sa Wikipedije saljemo webmasterima. Pozdrav. Milan


Postovani!

Kao urednici Vikipedije na srpskom jeziku (http://sr.wikipedia.org), angazovali smo se u izradi ove slobodne enciklopedije. U ovu enciklopediju dostupnu svima zeleli bismo da uvrstimo i materijal sa vaseg sajta.

Vas materijal bi bio objavljen pod uslovima GNU-ove Licence za slobodnu dokumentaciju verzije 1.2 ili kasnije, koja je objavljena od strane Zaduzbine za slobodni softver (na engleskom GNU Free Documentation Licence, skraceno GNU FDL, http://sr.wikipedia.org/wiki/Project:GNU_Free_Documentation_License). Ukratko, po tim uslovima, svako bi mogao slobodno da preuzme, izmeni, koristi i objavi tekst i slike uz uslov navodjenja izvora/autora i obezbedjivanja elektronske verzije teksta licence.

Takodje vas pozivamo da slobodno koristite tekstove iz naseg stalno rastuceg fonda clanaka.

Ukoliko nam dozvolite ukljucivanje vaseg materijala kako je gore objasnjeno, vas sajt ce na nasim stranicama biti naveden kao izvor. To vasem sajtu moze povecati rejting jer je Vikipedija jedan od najposecenijih Internet sajtova (i jedan od onih sa najdinamicnijim rastom), dok su njeni clanci cesto medju prvim pogocima na pretrazivacima.


datum 24.9.2007. 08:34

naslov Re: Wikipedia

poslano-od d.milekic@telekomsrpske.com

Zdravo Milane, zovem se Dragoslav Milekic i uredjujem medljanski sajt. Drago bi mi bilo da Prizrenac, a samim tim i Medna, dospije na Vikipediju. Sve sam dosad radio da se cuje za nas zavicaj i da se on prezentuje na savremen nacin svijetu. Malo mi je nezgodno posto sam bukvalno sam u tome svemu, sem pomoci koju mi pruza proto Predrag Azap koji je protojerej u vinkovackoj parohiji a porijeklom je medljanac. No, bice bolje. Imas moju dozvolu da cinis sa tekstom i fotografijama bilo sta sto ce doprinijeti prezentovanju nasih lijepih krajeva i sirenju bolje slike o nasem narodu, ako ti je to dovoljno ovako sroceno. Nazalost, zub vremena je dobro nagrizao Prizrenac a ljudska nebriga je samo pojacala propadanje jednog takvog spomenika.

A tebe bih zamolio ako imas nekih podataka o Prizrencu da mi ih posaljes i dozvolis da objavim na sajtu, nisam imao prilike da kontaktiram bilo koga ko nesto zna o Prizrencu.

Pozdrav