Википедија:Дозволе за објављивање/Мирини рецепти

С Википедије, слободне енциклопедије

from Djordje Stakic <djordjes@v*.org>
reply-to wikimediasr-l@wikipedia.org
to uput@verat.net
date Nov 20, 2006 12:57 PM
subject Vikipedija
mailed-by gmail.com

Postovani!

Kao urednici Vikipedije na srpskom jeziku (http://sr.wikipedia.org), angazovali smo se u izradi ove slobodne enciklopedije. U ovu enciklopediju dostupnu svima zelimo da uvrstimo i materijal sa vaseg sajta http://www.uputstva.net/. (Buduci da se sajt sastoji iz 5 delova mozete reci na koje se delove dozvola eventualno ne odnosi).

Vas materijal bi bio koriscen pod uslovima GNU-ove Licence za slobodnu dokumentaciju (na engleskom GNU Free Documentation Licence, skraceno GNU FDL, http://sr.wikipedia.org/wiki/Project:GNU_Free_Documentation_License ). Ukratko, pod uslovima licence tekst bi bilo moguce slobodno preuzimati i objavljivati, uz uslov navodjenja izvora i obezbedjivanja elektronske verzije teksta.

Takodje vas pozivamo da slobodno koristite tekstove iz naseg stalno rastuceg fonda clanaka.

Ukoliko dozvolite koriscenje vaseg materijala, na nasim stranicama ce biti kao izvor naveden vas sajt. To ce istom svakako povecati rejting, jer je Vikipedija jedan od 100 najposecenijih Internet sajtova (i jedan od onih sa najdinamicnijim rastom), dok su njeni clanci cesto medju prvim pogocima na pretrazivacima.

S postovanjem,
Djordje Stakic
jedan od administratora Vikipedije

from uput@verat.net <uput@verat.net>
reply-to Mailing list for all Wikimedia projects in Serbian language <wikimediasr-l@wikipedia.org>
to wikimediasr-l@wikipedia.org
date Nov 20, 2006 3:41 PM
subject Re: [Wikimediasr-l] Vikipedija
HVALA

Sa obzirom da smo na netu godinama a sa sajtom od 2001 smatramo da je internet jedna velika biblioteka. nadamo se da ce vremenom ljudi uvideti da ono sto stavite na net treba da bude slobodno i dostupno svima. sa zadovoljstvom prihvatamo vasu ponudu i nema nikakvih ogranicenja na tekst i slike.

pozdrav

mira i nessa

Промена домена[уреди | уреди извор]

From: mira mira <********@gmail.com>
To: info@vikimedija.org
Subject: promena domena
Created: 11/13/2009 19:51:08

na vasem sajtu wikipedija dali smo vam odobrenje da objavite sve nase recepte i stavite link ka nama

MOLIMO VAS

da link za MIRINE RECEPTE ( http://www.uputstva.net/recepti/recepti.htm) koji vise ne postoji

PROMENITE u novi link

http://www.mirinirecepti.rs/

zanvaljujemo na saradnji

mira i nessa

Писмо из 2010.[уреди | уреди извор]

Поздрав,

Ја сам један од сарадника Википедије, а раније сам радио на постављању слика и текстова са Вашег сајта http://www.uputstva.net <http://www.uputstva.net> за које сте нам дали дозволу за коришћење. Пошто смо увели нов начин на који се складиште информације о дозволама, потребно је да ми поново потврдите дозволу коју сте нам дали. Зато Вас молим за следеће:

Да ли можете да потврдите да сте Ви пошиљалац ове поруке <http://lists.wikimedia.org/pipermail/wikimediasr-l/2006-November/000089.htm[..]> у којој сте нам дали дозволу и да је Ваша ранија е-маил адреса била uput@verat.net <mailto:uput@verat.net>?

Такође, да ли можете да потврдите да су http://www.mirinirecepti.rs <http://www.mirinirecepti.rs> некада били део сајта http://www.uputstva.net <http://www.uputstva.net> односно још раније део сајта http://www.uputstva.co.yu <http://www.uputstva.co.yu>?

Користим прилику да Вам покажем где се све на Википедијама користе слике из рецепата: стигле су чак до Јапана <http://toolserver.org/%7Emagnus/glamorous.php?category=Mirini_recepti&ns0=o[..]>

-)

Поздрав, Никола Смоленски

Одговор из 2010.[уреди | уреди извор]

zahvaljujemo vam se na vasem radu i izjavljujemo sledece:

nas novi email je uput@nadlanu.com i zamenio je uput@verat.net

mirinirecepti.rs su bili deo sajta uputstva.net i jos ranije deo sajta uputstva.co.yu ali smo ih razdvojili kada se pojavio domen rs

dajemo vam dozvolu da i ubuduce mozete postaviti sve slike sa sajta www.mirinirecepti.rs jer sada imamo mnogo vise slika i boljeg kvaliteta

hvala

mira i nesa

Писмо из 2013.[уреди | уреди извор]

Poštovani,

još 20.11.2006. ste nam odobrili korišćenje materijala sa vašeg tadašnjeg sajta http://www.uputstva.net koji je u međuvremenu razdvojen na sajtove http://www.mirinirecepti.rs/ i http://www.manastiri.rs/ Za ovaj prvi sajt ste nam obnovili dozvolu 13.11.2009. na toj novoj adresi, pa ovom prilikom pitam da se dozvola obnovi i za sajt http://www.manastiri.rs/ Dozvolu je potrebno poslati na permissions-sr@wikimedia.org

Evo standardnog teksta na koji se odnosi Vaša saglasnost:

Poštovani,

kao urednici Vikipedije na srpskom jeziku (http://sr.wikipedia.org) angažovali smo se u izradi ove slobodne enciklopedije. U ovu, svima dostupnu, enciklopediju želeli bismo da uvrstimo i materijal sa vašeg sajta.

Vaš materijal bi bio objavljen pod uslovima Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported licence (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.sr). Ukratko, po tim uslovima, svako bi mogao slobodno da preuzme, izmeni, koristi i objavi tekst i slike uz uslov navođenja izvora/autora i da delo, koje uključuje materijal sa vašeg sajta, objavi pod istim ili sličnim uslovima.

Takođe vas pozivamo da slobodno koristite tekstove iz našeg fonda članaka, koji stalno raste i dopunjava se.

Ukoliko nam dozvolite uključivanje vašeg materijala, kako je gore objašnjeno, vaš sajt će na našim stranicama biti naveden kao izvor. To vašem sajtu može da poveća rejting jer je Vikipedija jedan od najposećenijih Internet sajtova (i jedan od onih sa najdinamičnijim rastom), dok su njeni članci često među prvim pogocima na pretraživačima.

Važna napomena: molimo vas da vaš odgovor pošaljete na adresu permissions-sr@wikimedia.org i istovremeno na adresu sa koje vam je upućen ovaj zahtev. Samo odgovori koji stignu na adresu permissions-sr@wikimedia.org smatraće se punovažnim. Preporuku kako vaš odgovor treba da izgleda možete da vidite ovde: http://sr.wikipedia.org/wiki/VP:ODGOVOR. Hvala!

Veliki pozdrav, Đorđe Stakić, jedan od administratora Vikipedije na srpskom jeziku

Одговор из 2013.[уреди | уреди извор]

hvala poslali smo vam dozvolu

jedno pitanje?

da li postoji mogućnost da ažurirate sve što je na sajtovima jer imate stare slike i tekst u medjuvremenu su sajtovi rastavljeni i dodato je puno novog materijala

www.mirinirecepti.rs www.manastiri.rs

pozdrav

N.Jermic M.Topalovic