Википедија:Задужбина Викимедија: Избори за Одбор Старатеља Викимедија Фондације (пролеће 2005)

С Википедије, слободне енциклопедије

Избор за одборника Викимедијине фондације[уреди | уреди извор]

Избори 2005 су отворени. Молимо Вас, преведите и поставите информације о изборима (заједно са повезницом ка вашем језику) на Викимедијином пројекту на којем сте активни.
Само корисници Danny, Aphaia, Datrio i BjarteSorensen могу мењати ову страницу на Мети.

Поздрав свима,

Избори 2005 за Одбор старатељства Викимедијине фондације ће ускоро почети. Ви, Википедијанци, ћете изабрати два представника Викимедије широм света. Чланови Oдбора старатеља ће одредити коначну одлуку за Викимедијину фондацију. Функција одбора није управа веб презентације.

Гласамо за две позиције. Биће изабрани на две године и неће бити разлика између њих. Да би сте гласали морате да имате минимум 400 измена на Викимедијином пројекту са кога гласате закључно до 30. маја у 00:00 часова 2005 године (УТЦ) и бар једна од ових не сме бити старија од 90 дана закључно са датумом завршетка гласања. Запамтите то да службеници одбора имају могућност да дисквалификују гласове корисника који имају два налога или којима је забрањен приступ за стално. Гласање са више од једног пројекта је такође забрањено.

Избори су по approval voting принципу. Сваки гласач ће за сваку позицију моћи да гласа за оне кандидате за које мисли да су компетентни. Два кандидата са највише гласова "за" ће бити победници. У случају нерешеног, биће објављени нови избори да разреше ситуацију.

Заинтересовани кандидати могу се пријавити на m:Election candidates 2005 страни или подрстрани од 7 јуна 2005 у 00:00 часова (УТЦ). Након тога имаће три недеље да се представе остатку Википедијине заједнице. Преводиоци ће преводити сваки упис на сваки могући језик, и након тога, гласање ће почети.

Ово је списак рокова за изборе ове године:

Пријава кандидата
од уторка, 00:00 7 јуна, 2005 (UTC)
до   Ponedeljak, 00:00 27 jun, 2005 (UTC)
Гласање
од уторка, 0:00 28 јуна, 2005 (UTC)
до   понедељка, 24:00 11 јула, 2005 (UTC)
Уколико причате другим језиком, молимо вас преведите ово обавештење и поставите га на Викимедијин пројекат на вашем језику. Уколико сте то урадили обавестите нас на m:Election notice translations 2005.

Уколико желите надгледати преводе осталих обавештења молимо Вас пријавите се на списак на страници m:Election notice translations 2005#Coordinators.

На крају, хоћемо да пожелимо сву срећу свим кандидатима у овим изборима,

Службеници избора, Викимедијин Комитет за Изборе