Википедија:Патролери

С Википедије, слободне енциклопедије
Иконица патролера

Патролери су уредници од поверења у заједници који прегледају измјене, отпремљене датотеке и нове странице. Сврха овог права је уклањање вандализама, нетачних информација и сл. Право постоји да би указало другим патролерима да је нешто прегледао други патролер, да то није вандализам и да не пада изван оквира нашег пројекта. Корисник са patroller правом ће видјети везу „[Означи као патролирано]” у доњем десном углу било које нове странице или нове датотеке, и на десној страни било ког прегледа разлике измјена, која још увијек није патролирана.

Додатно, непатролиране странице биће обиљежене жутом бојом на Посебно:НовеСтране. Непатролиране датотеке на Посебно:НовеДатотеке нису посебно означене, али могу бити издвојене. Непатролиране измјене се истичу ! знаком узвика испред линије. Патролер би требао да провјери да ли настале измјене спадају у обим нашег пројекта. Прихватљиве странице или датотеке треба патролирати, а неприхватљиве странице или датотеке требају се преуредити или избрисати ако то није могуће. Ово право се аутоматски даје свим администраторима, али се може дати кориснику на његов захтјев.

Корисницима које годину дана не користи патролерско право, исто се има одузети.

Захтјеви[уреди | уреди извор]

Пун списак корисника са овим статусом може да се нађе на страници Посебно:СписакКорисника/patroller. Овај статус имају и администратори наведени на Посебно:СписакКорисника/sysop.

Постави нови захтјев

Спољашње везе[уреди | уреди извор]