Википедија:Уживо/недеља, 24. октобар 2010.

Ђорђе и Ацо. Некако ми је успело да замутим фотографију, иако ми се тамо чинило да је све ок
Ацо, Никола и Александар
Ја, Никола и Александар

Запажене идеје:

  • Проблем покривености Википедије и потреба за списком чланка које једна енциклопедија мора да има

Здраво, записниче!

Овај састанак сам ја отворио, дошавши око 15 на уговорено место. Око 15:20 је стигао Ацо. Покренуо је тему потребе смерница за семинарске радове, који би могли да почну да нам пристижу током децембра али ја нисам био у прилици да му одговорим на питања, пошто до сада нисам учествовао ни у једном сличном подухвату. С те теме смо прешли на нека актуелна друштвена питања, док нам у 15:38 није стигао Ђорђе с којим смо мало више разговарали о првој теми, али још увек нема ничег одређеног. Ђорђе је приступио Викимедији Србије и отишао око 16:07.

Као да су се негде мимоишли, убрзо након Ђорђевог одласка у 16:09 нам је дошао Никола. Он је до краја састанка покренуо тему проблема покривености Википедије, на коју се у току састанка више пута враћао. За почетак је представио страну Википедија:Потпуност, а касније и целе пројекте (ен.ВП) или друге постојеће спискове.

У току састанка смо имали и једну нелагоду. Наиме, дошао сам на састанак са лаптопом али нисам знао како да се накачим на мрежу доба. Иако је Никола имао кореспонденцију са Филипом како би нам послао лозинку која би требало да ради на једној од мрежа ДОБ-а (нисмо до краја провалили на којој) успео сам да се накачим на нечији кућни рутер и тако смо добили излаз на интернет. :D

Око 16:35 нам је дошао и гост, с којим се разговор одужио до краја састанка, уз мале прекиде. Дотакли смо се тема постанка Википедије, теорије квантне механике, историје, политике, ауторских права и још понечега, што нисам прибележио.

Све у свему, само једна конкретна тема коју вреди запазити. 本 Михајло [ talk ] 21:18, 28. октобар 2010. (CEST)Одговори[одговори]