Википедија:Уређивачки маратон Међународни дан жена 2023

С Википедије, слободне енциклопедије
 


Уређивачки маратон поводом Међународног дана жена[уреди | уреди извор]

Циљ: Израда и допуна чланака o знаменитим женама из различитих области

Датум: 6—12. март 2023.

Место: Википедија на српском језику

Детаљније о маратону[уреди | уреди извор]

Викимедијина заједница Републике Српске и Викимедија Србије у периоду од 6. до 12 . марта организују онлајн уређивачки маратон поводом обележавања Међународног дана жена, а као подршку глобалној Викигеп кампањи која за циљ има смањење родног јаза на Википедији. Ово ће бити први догађај од неколико планираних током године. Поред Википедије на српском језику, кампања се паралелно одвија и на Википедији на босанском и хрватском језику. Овај уређивачки маратон биће де+ио глобалне акције која има за циљ смањење јаза у погледу садржаја о женама на Википедији. Осим садржаја о значајним достигнућима и раду жена кроз историју, од великог је значаја да укључење уредница на Википедију и друге Викимедијине пројекте. Тиме би се радило на балансу и бољем колаборативном раду на пројектима. Међународна Викигеп кампања покренута је 2018. године и од тада се реализује у бројним огранцима широм света.

Учесници ће током уређивачког маратона имати слободу избора теме. Све биографије жена које су релевантне за енциклопедију су дозвољене, било да се ради о историјским личностима или модерним припадницама женског пола.

Уколико до сада нисте уређивали Википедију, можете се пријавити за обуку путем мејла kancelarija@vikimedija.org, а ми ћемо је радо организовати.

Активности[уреди | уреди извор]



МАРАТОН ЈЕ ЗАВРШЕН!



Тема:
Знамените жене из различитих области

Место:
Википедија на српском језику




РЕЗУЛТАТИ
  • број учесника:
  • број нових чланака:
  • број допуњених чланака: