Википедија:Фото-тура, 24. децембар 2017, недеља

 
Учесници фото-туре у Педагошком музеју у Београду


ФОТО-ТУРА[уреди | уреди извор]

Датум и време: недеља, 24. децембар од 12:00 часова[уреди | уреди извор]

Место: Етнографски музеј, Педагошки музеј, Викимедија Србије[уреди | уреди извор]

О фото-тури[уреди | уреди извор]

Овог пута решили смо да изађемо из затворених простора и да волонтере обрадујемо посебном туром која је обухватала обилазак и стручно вођење кроз Етнографски и Педагошки музеју у Београду. Тура се одржала у недељу, 24. децембра од 12 до 14 часова, а након посета овим познатим београдским музејима, волонтери су обогатили Викимедијину оставу и Википедију прикупљеним фото материјалима.

Википедијанци су се најчешће сусретали у просторијама Викимедије Србије, а тим приликама су се дружили, причали о актуелним стварима на Википедији и долазили до нових идеја за пројекте. Сада смо заједно изашли напоље и заједно ширили идеју слободног знања. Прво смо организовали Вики пикник, а затим и паб квизове за Википедијанце. Овог пута смо организовали фото-туру која је подразумевала стручно вођење кроз Етнографски и Педагошки музеј. Током заједничких активности, учесници су имали прилику да виде значајне експонате који на најбољи начин илуструју традиционалну културу, као и све што има педагошке и историјске вредности за основне школе и учитеље.

Након туре, упутили смо се се ка просторијама Викимедије Србије, где смо увећали ризницу културно-историјског наслеђа на интернету кроз постављање фото-материјала на Викимедијину оставу и илустровање чланака на Википедији.

О Викимедији Србије

Викимедија Србије је волонтерска организација која чији су циљеви промоција и подржавање стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја на српском језику искључиво на непрофитан начин, као и идеје да сви људи имају једнак приступ знању и образовању. Кроз своје пројекте промовише рад на Википедији и другим Вики пројектима.

Организација Адреса Контакт Званична страница
Викимедија Србије Дечанска 4/3, Београд Ивана Маџаревић
ivana.madzarevic@vikimedija.org
060/74-54-773
rs.wikimedia.org

Место и време[уреди | уреди извор]

  • Етнографски музеј, Педагошки музеј, Викимедија Србије (Београд)
  • 24. децембар 2017. године од 12:00 часовa

Присутни[уреди | уреди извор]

Као и претходних пута, обезбедили смо одређена средства за покривање путних трошкова волонтера који нису из Београда, а имали су жељу да се придруже тури. Будући да је број места био ограничен, сви заинтересовани су се пријављивали попуњавањем кратког формулара.

Учесници:

Галерија[уреди | уреди извор]

Све фотографије доступне су у категоријама Photo Tour in Ethnographic Museum in Belgrade и Photo Tour in Educational Museum in Belgrade