Дизни џуниор

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Дизни џуниор
Земља САД
ОснивачКомпанија Волт Дизни
Датум покретања23. март 2012.
Веб-сајтhttp://disneyjunior.disney.com/

Дизни џуниор[1] (енгл. Disney Junior) је амерички телевизијски канал, који се налази у власништву Волт Дизни компаније, као и Дизни канал. Канал је углавном гледан од стране деце са осам година, али и млађе деце. Канал емитује цртане серије из оригиналне продукције, као и Дизнијеве филмске класике.

Компанија Волт Дизни је изразила жељу за прављењем канала за млађе узрасте који би се емитовао 24 сата дневно. Планирано име било је "Плејхаус Дизни канал", али је 8. маја 1997. блок "Плејхаус Дизни" почео са емитовањем на Дизни каналу. Затим је 26. маја 2010. компанија опет изразила исту жељу. 13. фебруара 2011. године је уклоњен блок "Плејхаус Дизни" и сутрадан је почео са емитовањем блок под називом "Дизни џуниор" на истом каналу, али је касније био уклоњен и 23. марта 2012. године почео да се емитује као канал са програмом који траје 24 сата дневно. Од јануара 2017. године, "Дизни џуниор" је посудио своје име јутарњем програмском блоку који се емитује на Дизни каналу, под називом "Дизни џуниор на Дизни каналу". Блок се емитује од 6 ујутру до 2 послеподне.

У Србији канал се може пратити путем кабловских и сателитских оператера, без локализације на српском језику.

Референце[уреди]

  1. ^ Seidman, Robert (22. 2. 2015). „List of how many homes each cable network is in as of February 2015”. TV by the Numbers. Zap2it. Приступљено 14. 3. 2015.