Пређи на садржај

Дрво звано Џошуа

С Википедије, слободне енциклопедије
Дрво звано Џошуа
Филмски постер
Изворни насловJoshua Tree
РежијаВик Армстронг
СценариоСтивен Пресфилд
ПродуцентИлана Дијамант
Главне улогеДолф Лундгрен
Џорџ Сигал
Кристијан Алфонсо
Џефри Луис
Бо Стар
Мишел Филипс
МузикаЏоел Голдсмит
Директор
фотографије
Денијел Л. Тарет
МонтажаПол Мортон
Продуцентска
кућа
Epic Productions
Horned Toad Productions
Stone Group Pictures
Zilex Pictures N.V.
ДистрибутерArtisan Entertainment
Година1993.
Трајање106 минута
ЗемљаСАД
Језикенглески
IMDb веза

Дрво звано Џошуа (енгл. Joshua Tree), Џошуа три: Сам против свих, Смртоносна вожња или Војска једнога, амерички је акциони криминалистички филм Вика Армстронга из 1993. године, по сценарију Стивена Пресфилда, а главне улоге тумаче Долф Лундгрен, Кристијан Алфонсо и Џорџ Сигал.

Велман Санти, бивши возач тркачких аутомобила, који сада вози украдене егзотичне супераутомобиле, уплиће се у заверу и бива подметнут током крваве пљачке због убиства полицајца са аутопута.[1]

Радња[уреди | уреди извор]

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Чак и у редовима органа за спровођење закона постоје убице. Два камионџија превозе луксузне стране аутомобиле. Током транспорта зауставља их полицајац. Један од камионџија (Еди) је отишао да се обрачуна са њим. Током кратких преговора, полицајац је захтевао од возача да покаже свој пртљаг. У то време долази полицијски поручник Северенс. Убија полицајца и Едија. После свега осталог, поручник ставља метак у излаз другог возача, Сантија (Долф Лундгрен), који је појурио да помогне свом пријатељу. Иако су били заједно, полицајац је одлучио да сав новац узме за себе и окриви преживелог Сантија. Девет месеци касније, Санти је пуштен из болнице и превезен у затвор максималне безбедности на одслужење 30-годишње казне. Током транспорта покушавају да га убију (по налогу Северанса), али Санти успева да побегне. У једној од држава узима девојку за таоца, која је заменик шерифа, и крије се. Санти почиње да се свети за смрт свог пријатеља. Проналази све кривце и покушава да врати правду.

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]