Корисник:Aleksanrt13814/песак

С Википедије, слободне енциклопедије

Frenk Lukas(diler droge)[уреди | уреди извор]

Frenk Lukas (rođen 9. Septempra 1930.) je američki bivši diler heroina, koji je radio u Harlemu tokom kasnih 1960-ih i početkom 1970-ih . On je posebno poznat za isključivanje posrednika u trgovini drogom i kupovine heroina direktno iz svog izvora u zlatnom trouglu . Lucas se hvalio da je prokrijumčario heroin koristeći sanduke mrtvih američkih servisera , ali je ova tvrdnja je odbijena od strane njegovog saradnika jugoistočne Azije , Lesli " Ajk " Atkinson . Umesto skrivanja droge u sanducima , oni su skriveni u paletama ispod kao u igranom filmu Američki gangster u kojem je igrao od Denzel Vashington , iako je film imao fikcione elemente da bi se na Lucasov život stavio dramatičan efekat.

Rani život[уреди | уреди извор]

Lucas je rođen u La Grange, North Carolina, a odrastao u Greensboro, North Carolina. On je bio sin Mahalee (devojačko Džons 1909-2003) i Freda Lucasa. On tvrdi da je incident koji je izazvao njegovu motivaciju da se upusti u životu kriminala je kada je svedocio ubistvu svog 12-godišnjeg rođaka od strane Kju kluks Klana, za prividno "bezobzirnog gledaš" belu ženu, u Greensboro. On je lutao kroz život sitnog kriminala dok Jednom prilikom kada, posle borbe sa bivšim poslodavcem, je pobegao u Njujork na savet svoje majke. U Harlem, on upustio u sitnog kriminala i navljačenja u bilijaru pre nego što je odveden pod okriljem gangstera Bumpi Johnson Lucasova 'veza sa Johnsonom je od došla pod sumnju.; on je tvrdio da je bio Johnsonov vozač 15 godina, iako je Džonson proveo samo pet godina van zatvora pre njegove smrti 1968. Prema Johnsonovoj udovici, veliki deo narativa koji Lukas tvrdi kako njegova zapravo pripada drugom mladom sitnom kriminalcu po imenu Zak Voker, koji je živeo sa Johnson i njegovom porodicom, a kasnije ga je izdao.

Kriminalna karijera[уреди | уреди извор]

Nakon Johnsonove smrti , Lukas je putovao okolo i došao do spoznaje da , da bude uspešan , on bi morao da razbije monopol, a to je je italijanska mafija koja je držana u Njujorku . Putovanje u Bangkok, Tajland , na kraju je uspeo da uđe Jackovog American Star bar, R & R Hangout za crne vojnike . Tu je sreo bivšeg američkok narednika Leslie " Ikea " Atkinson , seljaka iz Goldsboro , North Karolina , koji se oženio za njegovu rođaku. Lucas je izjavio , " Ajk znao sve tamo , svakog crnca u Vojsci , od kuvara na gore . Kada je intervjuisan za članak u časopisu objavljenom 2000. godine , Lukas je negirao stavljanje droge među leševima američkih vojnika . Umesto toga, on je leteo sa North Carolina stolarom za Bangkoku.

Međutim, Atkinson, zvani "Narednik smack" od strane DEA, je rekao da su stavljali drogu u nameštaj, a ne sanduke. koji god metod da se koristi, Lukas krijumčari drogu u zemlju sa ovom direktno vezom iz Azije . Lucas je rekao da je zarađivao US $ 1 milion po danu od prodaje droge na 116. ulici, iako je kasnije otkriveno da je preterivanje. Federalni sudija Sterling Džonson, koji je bio specijalni tužilac narkotika u Njujorku u vreme Lucasovih zločina, pod nazivom Lucas' operacija "jedan od najvažnijih neverovatne međunarodnim bandi ikada krijumčarila drogu, inovator koji je dobio svoje veze van SAD i zatim prodaje narkotika se na ulici. " U intervjuu, rekao je Lukas, "Želeo sam da budem bogat. Hteo sam da budem kao Donald Tramp bogat, a tako mi Bog pomogao, uspeo sam." [5]Lucas je verovao samo proverenim rođacima i bliskim prijateljima iz Severne Karoline za rukovanje svojih različitih heroinskih operacija. Lukas je mislio da su manje šanse da ukradu od njega i doći u iskušenje raznim porocima u velikom gradu. On je naveo da je njegov heroin, "Blue Magic", bio 98-100% čist kad se isporučuju iz Tajlanda.Lukas je izjavio da je njegova vrednost je "nešto kao miliona $ 52", najveći deo u Kajmanskim ostrvima . Uz to je "možda 1.000 tastera (kilograma), (2.200 funti), od droge na ruci" sa potencijalnim dobitkom od ne manje od 300.000 $ po kilogramu (po 2.2 lb).Ovaj ogroman profit dozvio mu je da kupi imovinu širom zemlje, uključujući i poslovnih zgrada u Detroitu, i stanova u Los Anđelesu i Majamiju. On je takođe kupio nekoliko hiljada hektara ranča u Severnoj Karolini na kojoj je kretao 300 glava Black Angus goveda, uključujući i stručne publikacije u vrednosti od $ 125,000. Lucs je trljao ramena sa elitom zabave, politike i kriminala sveta, navodeći kasnije da je upoznao Howard Hughesa u jednom od najboljih klubova Harlema u svom danu. Iako je imao u vlasništvu nekoliko Mink i CHINCHILLA kaputa i ostali pribor, Lucas je mnogo radije voleo da se oblači ležerno i korporativno tako da ne privuče pažnju na sebe.Kada je uhapšen sredinom 1970-ih, sva sredstva su mu oduzeta.

Hapšenja i puštanja[уреди | уреди извор]

U januaru 1975, Lucas je u svojoj kuća u Teaneck, Nju Džersi, uhapšen od strane radne grupe koja se sastoji od 10 agenata DEA i 10 Njujorška policija detektivi vezanih za kontrolu biro za organizovani kriminal (OCCB). u njegovoj kući vlasti će naći $ 584.683 u kešu.On je kasnije osuđen za obe federalne i Nju Dzersi konvencije kršenja državnih zakona krijumčarenja droge. Sledeće godine je osuđen na 70 godina zatvora. Kada je osuđen, Lukas je pružio dokaze koji su doveli do više od 100 dodatnih optužbi. Za svoju sigurnost u 1977., Lukas i njegova porodica su smešteni u program zaštite svedoka. Godine 1981., nakon 5 godina u pritvoru, njegov 40-godišnji Savezni termin i 30 godina država je smanjila rok na vreme provedeno u uslovnoj kazni u trajanju životnog roka. 1984., on je uhvaćen i osuđen za pokušaj razmene jednog grama heroina i $ 13,000 za jedan kilogram kokaina. Brnjaen je pd strane svog bivšeg tužioca Riči Roberts i dobio kaznu od sedam godina . Pušten je iz zatvora 1991. godine.

Porodica[уреди | уреди извор]

Lucas oženio Juliannu Farrait iz Portorika . Njih dvoje su često kupovali jedno drugom skupe poklone , uključujući i kaput za koji je plaćen $ 125,000 i odgovarajući šešir koji je platio 40.000 $ u gotovini .Farrait je takođe osuđena zbog svoje uloge u zločinačkom poduhvatu njenog muža , i provela pet godina iza rešetaka . Nakon što je izašla iz zatvora živeli su odvojeno za nekoliko godina , a Farrait preselila nazad u Portoriko. Međutim , oni su se pomirili 2006. I u braku su više od 40 godina . Lucas je otac sedmoro dece , uključujući i ćerku , Fransin Lucas - Sinclair , i sina , Frank Lucas , Jr. lucas - Sinkler je ušao u program zaštite svedoka sa Lucasom 1977. godine i od tada je započela veb stranicu , Yellov Brick Road ,koja sadrži sredstva za decu zatvorenih roditelja Zdravlje Lucas je prinuđen da provodi vreme u invalidskim kolicima zbog saobraćajne nesreće koja mu je slomila noge.