Корисник:Boris.rich

С Википедије, слободне енциклопедије
  == Grupa Rich Bitch
==


Rich Bitch
Музички рад
Активни период1998 —
Место оснивањаSrbija
Жанрfunk, rock,soul
Издавачка кућаPGP RTS , City Records ,CORN FAT Records PA
Чланови
Садашњи члановиBogdan Bogdanović
Boris Bogdanović
Мomcilo Matković
Goran Savić - Čaki
Nemanja Zlatarev
Бивши члановиMario Ševarac
Filip Balog
Zoran Vranješ
Дискографија

Rich Bitch (Bogata Kucka) je srpska funk grupa. Grupu čine:

  • Bogdan Bogdanović , vokal
  • Boris Bogdanović , bas
  • Momcilo Matković , gitara
  • Goran Savić - Čaki , bubnjevi
  • Nemanja Zlatarev - trombon

Istorija[уреди | уреди извор]

Rich Bitch su osnovani 1998. godine u Somboru. Grupu su osnovali Boris Bogdanović i Zoran Vranješ posle povratka iz Atine gde su živeli i radili dve godine. Od samog početka, Rich Bitch su negovali fanki zvuk koji kombinuju sa rokenrolom, popom regeom. Od leta 1999. godine, grupa boravi u Budimpešti gde nastupa u najbitnijim klupskim prostorima. Život u ovom mađarskoj prestonici bendu daje veliko muzičko iskustvo. Krajem 2001. godine članovi grupe se vraćaju u rodni Sombor gde nastavljaju sa radom na prvom autorskom albumu, koji je do kraja 2002. godine sniman u studiju „Do-re-mi“ u Novom Sadu. Producent albuma je bio Predrag Pejić. Na albumu su gostovali Andrej Srećković (DJ), Bunford Gabor (saksofon), Deže Molnar (saksofon), Miladić Zoran (perkusije), Mirjana Draganić (prateći vokal). Tokom 2003. i 2004. godine grupa učestvuje u programu multietničkih koncerata na Kosovu i od UN- a dobijaju priznanje za podizanje kvaliteta kulturnog života u na Kosovu.
Danas Rich Bitch čine Boris Bogdanović (bas gitara), Bogdan Bogdanović (vokal, perkusije), Matković Momčilo (gitara) i Goran Savic (bubanj),Nemanja Zlatarev(Trombon). Kroz Rich Bitch su prošli i ostavili traga :Mario Sevarac,Filip Balog, Zoran Vranješ, Henc Dalibor, Aleksandar Buzadžić, Jovan Pejić, Nenad Trajković, Dario Janošević, Milovan Sretenović, Dragan Lazarević.

Diskografija[уреди | уреди извор]

Prvenac „Funkreas“ izlazi tek 2004. godine za PGP RTS. Iste godine Rich Bitch nastupaju u emisiji „Garaža“ sa legendarnim Fred Wesley-em, dugogodišnjim vođom James Brown-ovog benda. 2005. godine, grupa se iz Sombora seli u Beograd. Iste godine rade reklamnu kampanju za Imlek (Yo-good) koja osvaja drugo mesto na „Noći reklamoždera“. U februaru 2005. godine Rich Bitch promovišu svoj album u klubu „Elingtons“ hotela „Hajat“ u Beogradu i potvrđuju da su jedna od najpriznatijih klupskih bendova u Srbiji. U leto 2005. godine komponuju himnu košarkaške reprezentacije SCG za Evropsko prvenstvo u košarci. Numera „Dlanom o dlan“, duet sa Niggorom (Igor Lazić) je proglašena i zvaničnom himnom naše reprezentacije, privukla je veliku medijsku pažnju, ali zbog neuspeha naših košarkaša na tom takmičenju, ova kompozicija neopravdano pada u zaborav. Sledeće godine počinje saradnja Rich Bitch i Tanje Jovićević. Zajedno su obišli sve bitnije klupske prostore i festivale širom ex-Yu regiona. Tokom 2007. godine menjaju se članovi benda, u grupu se vraća stari bubnjar, a na mesto gitariste dolazi sjajni Momčilo Matković. Ujedno počinju sa radom na novom albumu „10“ koji simbolično predstavlja deceniju rada i deset novih pesama izlazi u proleće 2009. za „City records“. Desetka je većim delom snimana u novosadskom sudiju „Do-re-mi“ gde je producent bio Predrag Pejić. Tri pesme su snimljene u studiju Somborca Aleksandra Vacija, na kojima se on potpisuje kao producent i saradnik u aranžmanima. Klavijature je svirao i pomagao u aranžmanima Aleksandar Banjac, a Tanja Jovićević peva duete u tri kompozicije, prateće vokale na celom albumu. Najava za ovaj album bio je spot za pesmu „Pruži meni ruke“, duet sa Tanjom Jovićević, a potom i spot za pesmu „Srbijao“, duet sa Milovanom Boškovićem (MC Milovan). Pocetkom 2012. Rich Bitch se ponovo oglasava sa singlom "Jedan tvoj pogled"koji je duet sa Tanjom Jovicevic.