Пређи на садржај

Корисник:Kosmonaut Kosmonaut

С Википедије, слободне енциклопедије
ABO shoes logo

ABO cipele[уреди | уреди извор]

ABO[1] (čita se "a-be-o") je modni brend iz Beograda (Srbija), osnovan 2014. godine. Iza ovog veoma uspešnog brenda koji se bavi dizajniranjem i proizvodnjom originalnog i kvalitetnog modnog asesoara (prvenstveno cipela), stoje rođene sestre, Iva i Ana Ljubinković[2].

Uvidevši da na tadašnjem tržištu ne postoje kvalitetne i originalne cipele proizvedene u Srbiji, Iva Ljubinković[3] (po zanimanju dipl. inženjer arhitekture) i Ana Ljubinković (dipl. akademski slikar i modni dizajner) odlučile su da iskoriste svoje talente i znanje i naprave brend ABO[4].

Filozofija brenda[уреди | уреди извор]

ABO original

Ispirisane neprolaznom lepotom i kvalitetom klasičnih zumbanih cipela, dizajnerke su kreirale originalne cipele koje su zadržale ovaj prepoznatljiv stil osvežen novim, originalnim krojem i bogatom, smelom paletom boja. ABO se zasniva na autentičnost i različitosti i sa ponosom ističemo da je svaki par naših cipela izrađen ručno u malim serijama. ABO cipele su napravljene od najkvalitetnijih materijala, rukama najboljih majstora, kako bi se dobila idealna kombinacija udobnosti i kvaliteta sa jedne strane i originalnog, neprolaznog dizajna sa druge strane.

Original[уреди | уреди извор]

Jedinstvenost i šarm ABO cipela donela je veliku popularnost brendu u čitavom svetu, a sa sigurnošću možemo reći da su ove cipele danas najomiljenije dizajnerke cipele u regionu. Retko kada se desi da jedan domaći brend pokrene lokalni trend, ali popularnost ABO cipela je doprinela da Srbiju preplave "šarene" cipele po uzoru na ABO (a neretko i kopije).

ABO cipele Doli

Iako mnogi misle da su ABO cipele zapravo oksford cipele, one imaju sertifikat Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, kao i Svetske organizacije za zaštitu intelektualne svojine (World Intellectual Property Organization - WIPO) što svedoči o originalnosti dizajna svih ABO cipela i proizvoda. U svetu prepunom kopija, ABO cipele su sertifikovani original, na šta smo veoma ponosni.

Prodavnica[уреди | уреди извор]

Originalne ABO cipele možete kupiti isključivo u našoj radnji na prelepom Kosančićevom vencu u Beogradu ili na našem sajtu.

Original ABO koledžice

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ „ABO zvanični sajt”. 
  2. ^ „Ana Ljubinković zvanični sajt”. 
  3. ^ „Buro 247 artikal”. 
  4. ^ „Harper`s Bazaar artikal”. 
Original ABO monk brogues
Original ABO loafers