Пређи на садржај

Корисник:Maja Mladenović (pop.muzika)/песак

С Википедије, слободне енциклопедије

Rok kamp za devojčice[уреди | уреди извор]

Rok kamp za devojčice neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina iz svih delova Srbije koje se interesuju za stvaranje u okvirima popularne muzike.[1]

Program se održava jednom godišnje, svaki put u drugoj lokaciji na teritoriji Republike Srbije. Tokom 7 dana učesnice imaju priliku da uče osnove ili usavršavajutehnike pevanja, zatim sviranja gitare, bas gitare, bubnjeva ili klavijatura, kao i da saznaju nešto više o koncertnoj produkciji i dizajnu zvuka. Polaznice podučavaju mentorke, žene koje su aktivne u sferi popularne domaće muzike. Za vreme trajanja kampa, formiraju se bendovi u kojima devojčice vežbaju zadate pesme, da bi na kraju kampa sve učesnice sa svojima bednovima javno nastupile na koncertu pred publikom.

Rok kamp za devojčice organizuje program za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX. Prvom Rok kampu za devojčice su prethodila 4 ciklusa besplatnih bubnjarskih koncerata 2015. godine u Beogradu, Smederevu i Pančevu. Prvi Rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope održan je od 21. do 27. avgusta 2017. godine u dečjem odmaralištu “Šuplja stena” na Avali.

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Rok kamp za devojčice”. Rok kamp za devojčice (на језику: енглески). Приступљено 2024-07-09. 

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]