Корисник:Markois10320/песак

С Википедије, слободне енциклопедије
Subway Surfers
Markois10320/песак
Девелопер(и)Kiloo, SYBO Games
Издавач(и)Kiloo Games
Погон(и)Unity
ПлатформеiOS, macOS, Android, Microsoft Windows, Windows 10 Mobile, Windows Phone 8, Kindle
Излазак25. Мај 2022.
Жанр(ови)Бескрајни тркач
МодификацијеЗа једног играча

Subway Surfers је бесконачна тркачка мобилна игра коју су заједно развили Kiloo[1] и SYBO Games[2],приватне компаније са седиштем у Данској. Доступан је на Android, iOS, Kindle и Windows Phone Platforms и користи Unity game engine[3]. У игри, играчи преузимају улогу младих цртача графита који, након што су ухваћени на делу "означавања" метро железничке локације, трче кроз железничку пругу како би побегли од инспектора и његовог пса. Док трче, грабе златнике, појачања и друге предмете на путу док истовремено избегавају сударе са возовима и другим објектима, а такође могу да скачу на врх возова и сурфују са ховербордом како би избегли хватање док се лик не сруши у препреку, ухвати га инспектор или га удари воз, у ком тренутку ће игра бити готова. Посебни догађаји, као што је лов на сезону, могу резултирати наградама и ликовима у игри.

Гејмплеј[уреди | уреди извор]

Subway Surfers је бесконачна тркачка видео игра. Игра почиње додиром на екран осетљив на додир, док Џејк (почетни лик игре) или било који други лик прска графите по метроу, а затим бива ухваћен на делу од стране инспектора и његовог пса, који почиње да јури лика. Док трчи, играч може да превуче нагоре, надоле, налево или надесно како би избегао да се судари са надолазећим препрекама, посебно у покретним метроима, стубовима, зидовима тунела и баријерама. Брзим превлачењем како се брзина повећава, може се стећи више поена. Пад доводи до завршетка игре, али играч може да настави да трчи помоћу тастера. Играч може скупљати разне предмете као што су новчићи, кључеви, множитељи резултата, супер патике, џет ракови, магнети, мистериозне кутије и скакачи. Снажни скакач обезбеђује сагоревање покретањем лика, док јетпацк има способност да лети, магнет за новчиће који привлачи све новчиће на стази, супер патике које дају могућност да скачу више и множилац резултата који множи резултат. Предмети, као што је ховерборд, омогућавају лику да избегне сударе који трају око 30 секунди.

Дневни изазови и сезонски ловови дају награде за јединствене покрете током игре. У свакодневним изазовима, играч треба да скупи слова која чине реч која се односи на игру, као што су „резултат“ и „скок“[4][5]; такође познат као "лов на речи". Мисије имају различите задатке мерене прецизношћу играча. До 18 карактера се откључава помоћу новчића, кључева, куповине у игрици, прикупљања одређених предмета или повезивања на Фејсбук налог. Већина ликова има до 2 различите одеће. У међувремену, до 17 ховерборда се може откључати истим методама; сваки има различите способности које могу помоћи играчу. Када се игра ажурира на нову локацију, нови лик и ховербоард ће бити привремено доступни до следећег ажурирања.

Издања и преузимања[уреди | уреди извор]

Subway Surfers је објављен 24. маја 2012[6] са ажурирањима заснованим на сезонским празницима. Од јануара 2013. ажурирања су заснована на теми „Светска турнеја“, која ажурира поставку игре сваке три (или четири, обично за сезонске празнике) недеље.

У 2017. Subway Surfers је била највише пута преузета игра широм света. [7]

У марту 2018. Subway Surfers је постала прва игра у Google play продавници која је прешла праг од милијарду преузимања.[8] У мају 2018, Subway Surfers је прешао границу од две милијарде преузимања.[9] App Annie је пријавила Subway Surfers као #2 преузету игру свих времена у iOS App Store.[10]

У децембру 2019, SYBO Games је објавио да је Subway Surfers, према AppAnnie статистици, прешао границу од 2,7 билиона преузимања.[11] Subway Surfers је била највише пута преузета мобилна игра деценије од 2012. до 2019. године. [12][13]

Поред мобилне игре, SYBO Games је представио анимирану серију Subway Surfers.[14]

Креатори[уреди | уреди извор]

У стваралаштву ове фантастичне и јако популарне игре учествовали у "SYBO Games" и "Kiloo".

SYBO Games је јединствени студио за мобилне игре са седиштем у Копенхагену у Данској. Од свог оснивања од стране два пријатеља из школе анимације 2007. године, познато је да стварају оригиналне ИП адресе које су одлицне и одушевљавају свакога ко игра. Са разноликом и талентованом радном снагом од преко 75 људи који обухватају скоро 20 националности, они се радују што ће искористити своју креативност како би бренд SYBO подигли на још веће висине.

Kiloo је водећи програмер и издавач мобилних игара основан 2000. Њихова амбиција је да креирамо кул, шарене и привлачне игре које су забавне за играње као и за прављење. Kiloo је креирао тим истраживача, креатора и ентузијаста игара. Платформа за онлајн игре потиче од Kiloo.. Kiloo развија сопствене игре и увек је заузет на послу смишљајући нове кул концепте и пројекте. Са више од 20 година искуства, Kiloo је постао изјава у индустрији игара не само за популарне игре, већ и за квалификоване професионалце који се труде у свом пријатељском радном окружењу. Kiloo континуирано расте уз помоћ програмера, уметника, дизајнера, аналитичара, маркетинг менаџера и много више талентованих људи.Они су тим од преко 120 посвећених људи са много различитих позадина, националности и култура. Њихово седиште се налази у Архусу у Данској, а имају и канцеларије у Копенхагену и Будимпешти.

Постигли су веома добар посао комбинујући њихове снаге. Наставак раста игре и бренда је њихов фокус, и узбуђени су због издања кратких анимираних филмова који су избачени такође. Играчи имају још више сјајног садржаја за гледање.

Пријем[уреди | уреди извор]

Subway Surfers је добио умерено добре критике. Критичари су хвалили визуелни стил игре и забавну игру, али су је критиковали због монотоног света и контрола које не реагују. Веб локација агрегатора рецензија Мetacritic дала је игри 71 од 100 на основу 8 рецензија. [15]

Дан Грилиопулос из Pocket Gamer дао је игри оцену 5 од 10, хвалећи забавну игру и слободан приступ игрици, али критикујући контроле игре и штедљив дизајн игре.[16]

Дант Рабо из Gamezebo дао је игрицу 3,5 од 5, написавши „Не чини мало покушаја да се издвоји од других бесконачних тркача, али тешко је не ценити углађеност Subway Surfers-а. Контроле су брзе, игра ствара зависност и не не покушавајте да вас натерате да трошите готовину на предмете у игри."[17]

Други рецензенти нису били тако критични. 148Apps и TouchArcade дали су игри 4/5.[18][19]

Игра је номинована за „Акциону игру“ и „Породичну и дечију игру“ на Webby Awards 2019.[20] Била је то најчешће преузимана мобилна игра деценије.

Пријем
Збирни резултат
Агрегатор Резултат
Metacritic 71/100[15]
Преглед оцена
Публикације Оцене
Gamezebo 3.5/5[16]
Pocket Gamer 5/10[17]
TouchArcade 4/5[18]
148Apps 4/5[19]

Subway Surfers: Анимирана серија[уреди | уреди извор]

1. јуна 2018, серија анимираних кратких филмова дебитовала је на YouTube каналу SYBO Games. Епизодску серију од 10 епизода по 4 минута написали су Брент Фридман и Франческа Мари Смит, а продуцирао је Сандер Шварц. Крис Бартлеман је надзорни директор, а Мајкл Хегнер је директор. Дански Вилијам пружа услуге постпродукције. Серија тренутно има 11 епизода.

Ликови[уреди | уреди извор]

У серији се можемо упознати са четири ликова од којих је први Џејк, вођа Subway Surfers-а. Самоуверен и шармантан, немиран и непромишљен. Џејков ум увек лута, сања о следећој кул ствари коју треба да уради, осим када је уроњен у своју љубав према уличној уметности или измишљање ризичних нових скејт трикова. Други лик којег срећемо је Трики, добар пријатељ, али не и добар пратилац. Њен аналитички ум чини је паметњаком сурфера, правим извором поноса. Тежи савршенству у свему што ради, посебно када су у питању брејк денс и њени прецизни скејт трикови. Трећи лик са којим се сурећемо је Фреш, музички зналац и познавалац свега 80-их. Фреш је веома интелигентан и проницљив, али говори углавном кроз своју бумбокс музику. Он је дубок мислилац, али склон цинизму – његове песме то говоре као да заиста јесте. Фрешје лепак који држи сурфере заједно. И четврти лик у анимираној серији је Јутами, технолошки геније и бандит. Наука је њена опсесија. Дивље маштовита и воли да покушава да створи направе које никада нису урађене. Лично, она верује да можда није са ове земље - теорија коју њени пријатељи забавно сматрају потпуно вероватном.

Епизоде[уреди | уреди извор]

Састоји се из 10 кратхих епизода:

  • Епизода 1 - "Закопан" - Док Трики пише важну поруку својој мами, Џејк и Фреш играју игру „Скејт“ за новац за ручак. Али њихова пажња се усмерава ка Јутани када њен детектор метала открива закопани предмет који би заувек могао да промени град.
  • Епизода 2 - "Ухапшен" - Ухваћен од стране чувара и пса, Џејка одвлаче кући да се суочи са музиком. Док његова огорчена мама покушава да изглади ситуацију, Џејк покушава паметно да побегне од казне само да би наишао на непредвиђену препреку.
  • Епизода 3 - "Наследништво" - То је дан Трикиног великог балетског рецитала, али све што жели да уради је да се састане са својим пријатељима на клизању. Трикин тајни двоструки живот је скоро разоткривен, када њена надмушна мајка инсистира да носи породично наслеђе како би импресионирала судију рециталног излагања.
  • Епизода 4 - "Мрља" - Обичан ручак у Скејт Хавен-у добија чудан преокрет када Кинг почне да репује да би зарадио помфрит од Џејка. Оно што следи је епска катастрофа која се завршава мрљом на Фрешовим потпуно новим ударцима. Може ли се Кинг искупити?
  • Епизода 5 - "Рецитал" - Неколико тренутака пре њеног великог рецитала, Трики схвата да је заборавила да изује ципеле за скејт. Са својим родитељима у публици и просторијом пуном посматрача, Трики даје све од себе, али не успева да импресионира бездушног судију. Могу ли Јаке и Фреш некако прискочити у помоћ свом пријатељу?
  • Епизода 6 - "Изум" - Док емитује своју емисију „Творац” уживо, Јутани открива да је њен најновији изум машина за временске прилике у ниској орбити. Али када се сателит заглави на лансирној платформи на крову, Јутани је приморана да ангажује свог невољног оца да покуша да спасе ситуацију.
  • Епизода 7 - "Надзор" - Када Јутани открије свој најновији изум, Трики инсистира да га морају чувати у тајности. Али Џејк има веће планове - планове који би их све могли довести у опасност.
  • Епизода 8 - "Лекција" - Док Трики даје Јутани прву лекцију скејтборда, Џејк и Фреш преузимају улогу спортских коментатора. Али пошто Трики губи стрпљење и Џејк не може да контролише своју глад, да ли ће Јутани заиста нешто научити?
  • Епизода 9 - "Бумбокс" - Када Фреш схвати да му Бумбокс недостаје, он улази у режим пуне панике, грозничаво претражује своју кућу да би га пронашао...
  • Епизода 10 - "Уљези" - Док се узбуђени Џејк труди да саопшти пријатељима колико ће Јутанијев изум променити скејтборд, чувар и пас чују да им деца упадају на терен.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Kiloo Games”. www.facebook.com (на језику: српски). Приступљено 2022-05-09. 
  2. ^ „Subway Surfers”. 
  3. ^ Technologies, Unity. „Lords of the Underground - Subway Surfers By Sybo and Kiloo”. unity.com (на језику: енглески). Приступљено 2022-05-09. 
  4. ^ „UrGameTips: Subway Surfers: How to Complete Daily Challenges or Missions”. UrGameTips. Приступљено 2022-05-09. 
  5. ^ „My Word Hunt progress has reset. Why? - Subway Surfers FAQ”. faq-subway.kiloogames.com. Приступљено 2022-05-09. 
  6. ^ „Subway Surfers”. IGN (на језику: енглески). Приступљено 2022-05-09. 
  7. ^ „Netflix app tops revenue ranking”. Mobile World Live (на језику: енглески). 2018-01-15. Приступљено 2022-05-09. 
  8. ^ „Subway Surfers gets record 1 billion downloads on Google Play Store”. Android Authority (на језику: енглески). 2018-03-16. Приступљено 2022-05-09. 
  9. ^ Harris, Iain; Writer, Staff. „Subway Surfers sails past the two billion download mark”. pocketgamer.biz. Приступљено 2022-05-09. 
  10. ^ Graham, Jefferson. „Facebook tops most downloaded apps of all time”. USA TODAY (на језику: енглески). Приступљено 2022-05-09. 
  11. ^ Wikipedia:Link rot (на језику: енглески), 2022-01-14, Приступљено 2022-05-09 
  12. ^ „Subway Surfers is the top mobile game of the decade by downloads”. GamesIndustry.biz (на језику: енглески). Приступљено 2022-05-09. 
  13. ^ Meisenzahl, Mary. „'Subway Surfers' was the most downloaded mobile game of the decade. See the top 10 here.”. Business Insider (на језику: енглески). Приступљено 2022-05-09. 
  14. ^ Milligan, Mercedes (2018-05-25). „‘Subway Surfers’ Series Makes YouTube Debut June 1”. Animation Magazine (на језику: енглески). Приступљено 2022-05-09. 
  15. ^ а б „Subway Surfers”. Metacritic (на језику: енглески). Приступљено 2022-05-09. 
  16. ^ а б „Subway Surfers”. www.pocketgamer.com (на језику: енглески). Приступљено 2022-05-09. 
  17. ^ а б „Subway Surfers Review”. Gamezebo (на језику: енглески). 2012-05-30. Приступљено 2022-05-09. 
  18. ^ а б „‘Subway Surfers’ Review – Endless Running Refined – TouchArcade” (на језику: енглески). Приступљено 2022-05-09. 
  19. ^ а б „Subway Surfers Review | 148Apps”. www.148apps.com. Приступљено 2022-05-09. 
  20. ^ „2019 Winners”. NEW Webby Gallery + Index (на језику: енглески). Приступљено 2022-05-09. 

Спољни линкови[уреди | уреди извор]