Корисник:MishaKing

С Википедије, слободне енциклопедије

Zovem se Miloš, živim u Beogradu i ne volim da me zovu Miško!!! Trenutno sam student, nezaposlen. Želja mi je da radim u filmskom studiju, ali se to verovatno nikad neće ostvariti, mada bih bio zadovoljan i da imam neki show na nacionalnoj televiziji. Ne bih kopirao i krao ideje kao neki, već bih se trudio da budem originalan. Inače bih naglasio da sam po profesiji elektrotehničar elektronike, i time se ponosim.

Osnovno obrazovanje[уреди | уреди извор]

OŠ "Karađorđe", Beograd


O školi[уреди | уреди извор]

Osnovna škola "Karađorđe" jedna je od 16 osnovnih škola opštine Voždovac u Beogradu.


Beograd ima 17 opština, a naša je jedna od najmnogoljudnijih sa oko 160.000 stanovnika. Škola se nalazi na petnaestak minuta hoda od same zgrade opštine, dakle, u samom centralnom i urbanom delu. Nalazi se na početku ulice Jove Ilića na blagoj padini u senci listopadnog i četinarskog drveća, zaklonjena od pogleda, a velikim parkom zaštićena je od buke i prometne ulice. Škola ima park, dva sportska terena i sopstveni parking za oko 20 automobila.


Oko 850 učenika razvrstani u 32 odeljenja redovne nastave i 4 grupe produženog boravka ovde provodi svoje "najlepše đačke dane". Obrazovno - vaspitni rad obavljaju 53 nastavnika, tri stručna saradnika ( pedagog, psiholog, bibliotekar ) i direktor škole. Škola ima sekretara, dva finansijska radnika i potreban broj tehničkog osoblja.


Veliki svečani hol krasi mozaička freska sa jedne strane, a sa druge je niz panoa za razna obaveštenja. Hol je planiran da primi veliki broj učenika, tako da se tu odvijaju značajna dešavanja u školi: priredbe, promocije knjiga, prijem prvaka...


Sveže okrečene i lepo osvetljene hodnike krasi preko 80 panoa na kojima su zapisani prvi crteži i pesme, na kojima su razna obaveštenja i slike. Duž hodnika je cveće koje gaje članovi cvećarske sekcije, uz pomoć tehničkog osoblja. Na svakom od tri nivoa škole je renovirana česma - fontana tako da učenici ne piju vodu u toaletima.

Škola ima horizontalnu podelu rada po smenama. Učenici od 1. do 4. razreda su u jednoj, a od 5. do 8. u drugoj smeni. Smene se menjaju nedeljno.


U našoj školi se pored obaveznih predmeta izučavaju i izborni. To su Čuvari prirode, Informatika i računarstvo, Crtanje, slikanje, vajanje, Hor i orkestar. Naši učenici uče engleski, nemački ili ruski jezik. Radi velikog broja sekcija, kako umetničkih, tako i sportskih i "naučnih ".


Učenici prvog razreda ocenjuju se opisno. Obrazovno - vaspitni proces rada se odvija u matičnim učionicama ( za mlađe razrede ) i u kabinetima za starije.


Nastava se odvija u 24 učionice - kabineta, sali za fizičko; trpezarija, biblioteka sa malom čitaonicom ( 10 radnih mesta ) i stomatološka ordinacija su sastavni deo školske zgrade.


Opremljenost škole nastavnim sredstvima zadovoljava potrebe za izvođenje vaspitno - obrazovnog rada.


Po rezultatima na takmičenjima nalazi se na vodećem mestu duži niz godina. Svi rezultati su uspešni zahvaljujući tesnoj saradnji svih službi i organizovanom timskom radu. Veliki broj Karađorđevaca je postigao zapažene uspehe na raznim poljima nauke od elektrotehnike, preko medicine do mašinstva, zatim jezika, umetnosti, novinarstva, ali su i zapažene zanatlije sa malim fabrikama. [1]


Moji omiljeni Wiki članci[уреди | уреди извор]

Sylvester Stalone by Gage Skidmore
Arnold schwarzenegger
  1. SAB
  2. Arnold Švarceneger
  3. Silvester Stalone


Interesovanja[уреди | уреди извор]

Teretana, film, ekstremni sportovi.


Hobi[уреди | уреди извор]

Gledanje filmova, trčanje, lov.


Reference[уреди | уреди извор]

Споменице и захвалнице[уреди | уреди извор]

100 измена