Пређи на садржај

Корисник:Nikola42708

С Википедије, слободне енциклопедије

Zovem se Nikola Marić, rođen sam 16 jula 1989. godine, studiram Fakultet Organizacionih Nauka

,i živim u Mladenovcu.

Osnovno obrazovanje[уреди | уреди извор]

Završio sam osnovnu školu Sveti Sava u Mladenovcu,opština Beograd, veoma sam srećan zbog toga. Svoje osnovno obrazovanje sam nadogradio srednjim obrazovanjem pohađajući gimnaziju u Mladenovcu.

Претеча данашње основне школе Свети Сава у Младеновцу је школа у истоименом селу, која је отпочела са радом 1868. године.[1] Као први учитељ помиње се Јован Миленковић, који је у овом селу службовао пуних десет година. Школска зграда

се налазила у дворишту данашње, није сачувана, али су остали снимци тог објекта.

Интересантно је да је сеоско насеље Младеновац и истоимено варошко, збуњивало многе истраживаче.[1] Тако и др. Леонтије Павловић, без сумње најбољи познавалац историје школства у овом крају, сеоску школу приписује вароши Младеновац која тада није ни постојала. Ваља рећи да је у овој школи од 1905. 1907. године, са својом супругом Ружицом учитељовао, и био управитељ, Милорад Петровић Сељанчица, најзначајнији песник старије генерације из овог краја.

Moji omiljeni wiki članci[уреди | уреди извор]

Volim da gledam serije, žanr komedija, posebno Policijsku akademiju. Volim da slušam haus muziku, posebno Inu. Omiljeni film mi je Immortals, snimljen 2011. godine.

Pored toga, omiljeni komični filmovi su mi:

Izvori[уреди | уреди извор]

Споменице и захвалнице[уреди | уреди извор]

100 измена