Корисник:Nikolina Ljujić/песак

С Википедије, слободне енциклопедије

Напад Титана(јапански:進撃の巨人) је јапанска аниме телевизијска серија адаптирана према истоименој манги Хаџимеа Исајаме која је премијерно приказана 7. априла 2013. Емитована је на NHK General TV У Јапану и Aniplus Asia у разним азијско-пацифичким земљама. У Сједињеним Државама и Канади,серија је емитована на Crunchyroll, Funimation, Amazon Prime Video, и Hulu.

                           Images siiiiiiiiiu


Смештен у постапокалиптични свет где остаци човечанства живе иза зидова који их штите од огромних човеколиких Титана, Напад Титана прати протагонисту Ерена Јегера, заједно са пријатељима Микасом Акерман и Армином Арлертом.Када Колосални Титан пробије зид њиховог родног града, Титани уништавају град и убијају Еренову мајку. Заклевши се на освету, Ерен се придружује елитном Извиђачком корпусу(Survey Corps), групи војника који се боре против Титана. Напад на Титане бележи Ереново путовање са Извиђачким корпусом док се боре против Титана и истражују њихово порекло и историју.

Напад Титана добио широко признање и задржао је широку, активну и међународну базу обожаватеља. Критичари и публика су похвалили причу, ликове, анимацију, музику, гласовну глуму и мрачне теме. Почетак емитовања другог дела последње сезоне заказан је за 10.јануар 2022.

Преглед серије[уреди | уреди извор]

Сезона 1

У првој сезони, Ерен тренира као војник након што су му Титани убили мајку. Он открива да има моћ да се трансформише у Титана и, док се влада бори да искористи његову моћ, нови титан се појављује унутар зидова да угрози човечанство.

Сезона 2

У другој сезони, Извиђачки корпус се осврће на последице битке и открива издају изнутра, наводећи их да открију неке од мистерија Титана.

Сезона 3

У трећој сезони, Истраживачки корпус лови влада, док их прогања корумпирана војна полиција у потрази за Ереном и Хисторијом, која је прави наследник престола.

Сезона 4

У четвртој и последњој сезони, војници Парадиса крећу у битку са својим непријатељем, Марлијoм, да би окончали рат између Марлијаца и Елдијанаца. Ерен креће путем разарања, како би уништио своје непријатеље.


Референце[уреди | уреди извор]

[1] [2] [3] [4]

  1. ^ https://attackontitan.fandom.com/wiki/Attack_on_Titan_(Anime). Приступљено 19. 12. 2021.  Недостаје или је празан параметар |title= (помоћ)
  2. ^ https://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=14950. Приступљено 19. 12. 2021.  Недостаје или је празан параметар |title= (помоћ)
  3. ^ https://myanimelist.net/anime/16498/Shingeki_no_Kyojin. Приступљено 19. 12. 2021.  Недостаје или је празан параметар |title= (помоћ)
  4. ^ https://aminoapps.com/c/fandomarmy/page/item/attack-on-titan/KXbm_m0TKIBbZzberv5lXoX6XkQGxl1ZPN. Приступљено 19. 12. 2021.  Недостаје или је празан параметар |title= (помоћ)
Напад Титана
Attack on Titan logo
Лого "Напад Титана"
進撃の巨人
(Shingeki no Kyojin)
ЖанрАкција, постапокалиптични, фантазија
ТворацХаџиме Исајама