Корисник:Pureclash

С Википедије, слободне енциклопедије

Nikola (Goran) Đurić, rođen je 17. juna 1996. godine u Beogradu. Završio je Osnovnu školu Despot Stefan Lazarević i Srednju Prvu ekonomsku školu. Trenutno pohađa Fakultet Bezbednosti na Univerzitetu u Beogradu. U slobodno vreme bavi se muzikom i informacionim tehnologijama.

Fakultet Bezbednosti[уреди | уреди извор]

Grb Univerziteta u Beogradu

Fakultet bezbednosti[1] je visokoškolska obrazovno-naučna institucija u sastavu Univerziteta u Beogradu i pripada grupi fakulteta društveno-humanističkih nauka. Svojim planom i programom Fakultet pokriva međusobno povezane sociološke, političke, pravne, ekonomske, etičke, psihološke, humanitarne, civilno-vojne i druge aspekte bezbednosti, ljudskih i socijalnih resursa, odbrane, civilne zaštite i zaštite životne sredine. U okviru matične delatnosti – nauka bezbednosti, na Fakultetu se realizuju osnovne akademske i strukovne studije, diplomske akademske studije (master), doktorske studije, specijalističke akademske i strukovne studije, kao i stručno obrazovanje i usavršavanje. Fakultet obavlja osnovna naučna, primenjena i razvojna istraživanja i akreditovan je kao naučna institucija od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Fakultet bezbednosti nastao je iz Instituta, kasnije Odseka za narodnu odbranu Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, školske 1975/1976. godine. Oktobra 1978. godine Odsek za narodnu odbranu izdvaja se iz sastava Prirodno-matematičkog fakulteta i prerasta u samostalnu instituciju – Fakultet narodne odbrane. U cilju unapređenja i praćenja naučnih dostignuća u oblasti odbrane, zaštite i bezbednosti, školske 1990/1991. inoviran je Nastavni plan i program Fakulteta i promenjen naziv u Fakultet odbrane i zaštite Univerziteta u Beogradu, kasnije – Fakultet civilne odbrane. Od maja 2006. godine Fakultet nosi zvaničan naziv Univerzitet u Beogradu – Fakultet bezbednosti.

Fakultet ostvaruje intenzivnu saradnju sa domaćim i stranim institucijama, kao i brojnim privrednim organizacijama. Na osnovu brojnih sporazuma o naučnoj i tehničkoj saradnji realizuju se raznovrsni obrazovni i komercijalni programi.

Reference[уреди | уреди извор]

Moje omiljene destinacije[уреди | уреди извор]

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]

Споменице и захвалнице[уреди | уреди извор]

100 измена