Корисник:Vuk028

С Википедије, слободне енциклопедије
Добродошли на моју Википедија страницу!

Корисничка страница Vuk028
Укратко о мени
Зовем се Вук . У Приштини сам завршио сам учитељску средњу школу, а Београду српску књижевност и језик након неколико година сам магистрирао и дипломирао..
Моје порекло

Моји преци су из Шантровца он се налази између Крагујевца и Јагодине-регион познат као Левач.

Рад професора са децом и студентима

Бити наставник, у најширем смислу те речи, значи овладати педагошким компетенцијама у којима је знање само један сегмент. .

Кад сам завршио факултет и добио дипломи запослио сам се у основну школу радио сам 8 година након чега сам магистрирао био сам доцент на факултету после сам докторирао.

Стручни егоизам

Још 1836. године лекар Лоринсер је оптужио школу да својим стилом рада нарушава здравље ученика и повећава њихов морталитет, па као лекар предлаже да се „хируршким“ захватом радикално скрате наставни програми на битно и основно, а све остало елиминише. Јавност је прихватила идеју о „хируршком скраћивању“ наставних програма, али у пракси до тога није дошло, нити је могло доћи. С једне стране нова научна сазнања деловала су на стално проширивање наставних програма, а с друге стране и код наставника се појавио тзв. стручни егоизам. Уколико су предметни наставници још били за скраћивање наставног програма, они су ипак упорно бранили позиције свог стручног предмета и настојали му осигурати што више места у настави. Кад се има на уму да су таквим стручним егоизмом били оптерећени сви предметни наставници, тада је разумљиво да до »хируршког« скраћивања наставних програма није могло ни доћи, па је Лоринсерова идеја остала дидактичка утопија.

Споменице и захвалнице[уреди | уреди извор]

100 измена