Ледени једрењак

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Ледени једрењак (стрип))
Насловна страна ЛМС-283: Ледени једрењак, 1977.
Оригинана насловна страна епизоде La roccia nel deserto, 1974; аутор: Франко Донатели.

Ледени једрењак је епизода серијала Мали ренџер (Кит Телер) објављена у Лунов магнус стрипу бр. 283.[1] Епизода је изашла 1977. године, имала 96 страна, и коштала 10 динара. Издавач је био Дневник из Новог Сада. Ова епизода је 2. део епизоде објављење у ЛМС-282 под насловом Загонетна лула.

Насловна страна[уреди | уреди извор]

За насловну стану узета је репродукција оригиналне насловне стрране за епизоду бр. 63. Il tesoro (Поверљиво писмо).

Оригинална епизода[уреди | уреди извор]

Оригинална епизода под називом La roccia nel deserto (Камен у пустињи) изашла је у Италији у издању Sergio Bonnelli Editore у јулу 1974. године под редним бројем 128.[2] Коштала је 300 лира. Епизоду је нацртала Лина Буфоленте.

Кратак садржај[уреди | уреди извор]

Спашавајући Ани Четири пиштоља од индијанаца, Кит, Френки и Ани се враћају у једно село испод Стеновитих планина да прегледају луле и установе где се налази благо које је сакрио Мастар Клег. После дужег неуспешног размишљања, Киту сине да решење није у лулама, већ да луле представљају поруку о месту где се налазу благо. Закљујучују да се ради о стени Три Камина у пустињи Снејк. Када стигну до стене која има три дугачка стуба, на врху једног од њих наилазе на пустињака који живи са кондорима.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Списак свих епизода ЛМС налази се овде: https://sr.wikipedia.org/wiki/Lunov_Magnus_Strip:_Spisak_epizoda (Приступљено: 11.02.2018)
  2. ^ Списак оригиналних епизода може се наћи на https://it.wikipedia.org/wiki/Piccolo_Ranger (Приступљено 11.02.2018.)