Мирија Парино Стерлинг

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search
Мирија Парино Стерлинг
Millia macross tele.jpg
Прво прик. Роботек (Макрос сага)
Последње прик. макрос 7
Измислио Харухико Микимото
Тумач Луси Кристијан (глас)
Информације
Врста Зентраед
Пол Женски
Занимање Први поручник, капетан, адмирал
Супружник Макс Стерлинг
Деца Дејна Стерлинг
Маја Стерлинг

Милија Фалина Џинијус (Milia Fallyna Jenius у Макросу, односно Мирија Парино Стерлинг (Miriya Parino Sterling) у Роботеку) је лик из јапанских научно-фантастичних аниме серија Макрос и њених наставака Макрос: Да ли се сећаш љубави? и Макрос 7. Мирија је некада била џиновски Зентраед, који се смањио на људску величину да би се осветила за пораз у двобоју, али је на крају заволела човека који ју је неколико пута поразио.

Макрос серијали[уреди]

Applications-multimedia.svgУПОЗОРЕЊЕ: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Милија је ас пилот, женски припадник џиновске расе ратника знаних као Зентраеди (Мелтраеди у Макросу: Да ли се сећаш љубави?). Служивши на броду са искључиво женском посадом, она се придружила Врлитвајевом (Бритеј у Роботеку) истраживању „Микронаца“ на Земљи и њиховог брода СДФ-1 Макроса. Након што је побеђена у жестокој борби против људског пилота Максимилајана Џинијуса (Макс Стерлинг у Роботеку), добровољно се пријавила за процес „микронизације“ и, смањена на величину људи, успела је да се убаци на СДФ-1. Више од шпијунаже, њен циљ је био да пронађе и убије човека који ју је понизио, али након што ју је он опет победио у борби ножевима и није желео да јој науди, схватила је да су се осећања која су се пробудила у њој нису мржња, већ љубав. Након преласка на страну људи и венчања са Максимилијаном, Милија је постала члан УН свемирских снага (Роботек одбрамбене снаге у Роботеку) и управљала је црвеним VF-1 Валкиром у потоњим биткама. Ипак, бринући и за свој народ, убедила је Максимилијана и остале пилоте да заробљавају, а не да убијају своје Зентраедске противнике.

Максимилијан и Милија су добили кћерку Комилију Марију Фарину (Дејна Стерлинг у Роботеку), која је била прво дете које се родило из везе људи и Зентраеда. Милија је врло посвећена мајка и она и Максимилијан су укупно имали седам својих кћерки и једну усвојену девојчицу која је пореклом Зентраед током раздобља од 2011. до 2030. Најмлађа од њих је била Милен Флер Џинијус, главни женски лик серије Макрос 7.

Макрос 7[уреди]

У Макросу 7, Милија је надмоћном већином изабрана за градоначелницу Града 7, највећег брода Макрос 7 колонизационе флоте, и пратила ју је Милен, која је живела одвојено. Максимилијан је такође присутан као заповедник флоте Макрос 7, иако је пар сада разведен. Милија је одлучна не само да очува ред и закон међу својим грађанима, већ и да уда бунтовну Милен.

Роботек адаптација[уреди]

На крају Макрос саге Роботека, Макс и Мирија су се придружили својим пријатељима Рику и Лиси Хантер на путу ка звездама у дипломатској мисији да би спречили рат са Господарима Роботека. За собом су оставили Дејну. Макс и Мирија су нестали заједно са СДФ-3 током повратка на Земљу пред битку код Рефлекс Поинта. Они су током експедиције у свемиру добили још једну кћерку, Мају Стерлинг.

Спољашње везе[уреди]