Паранормална активност

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Паранормална активност
Жанрхорор
ТворацОрен Пели
РежијаОрен Пели
Главне улогеКејти Федерсон,Мика Слоат
Година2009.
Трајање86
ЗемљаСАД
Језикенглески
Веб-сајтwww.paranormalactivity-movie.com
IMDb веза

Паранормална активност је натприродни пронађени снимак хорор филм из 2007. године који је писао, режирао и фотографисао Орен Пели. Филм се усресређује на млади пар Кети и Мику које прогања дух који је у њиховом дому. Касније су поставили камеру како би уснимили то што их прогања. Филм је базиран на филмовима као сто је Вештица из блера

Оригинално направљен као нискобуџетни филм који се прикасзивао на фестивалима 2007. Филм је Парамаунт откупио за 350.000 долара где су променили завршетак. Филм је у Америци објављен 25. септембра 2009. године, а потом и објављивања на националном нивоу 16. октобра 2009.

Филм је зарадио близу 108 милиона долара у америчкој благајни и још 85 милиона долара на међународном нивоу за укупно 193 милиона долара.

Филм је први (хронолошки, трећи) у Филмском серијалу паранормална активност после првог дела објављена су још и Паранормална активност 2, паранормална активност 3, паранормална активност 4, паранормална активност:Обележени, и за сада последњи део паранормална активност:Димензија духова.