Последње злодело (стрип)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Насловна страна ЛМС-352: Последње злодело, 1979. Аутор: Бранко Плавшић
Оригинална насловна страна 169. епизоде L’ultimo atto, 1977.

Последње злодело је епизода серијала Мали ренџер (Кит Телер) објављена у Лунов магнус стрипу бр. 352.[1] Епизода је изашла 1979. године, имала 96 страница, и коштала 10 динара. Насловну страницу нацртао је Бранко Плавшић. Издавач је био Дневник из Новог Сада. Епизода је 3. наставак целине, коју чини заједно са ЛМС-350 и ЛМС-351.

Оригинална епизода[уреди]

Оригинална епизода под називом L’ultimo atto изашла је у Италији у издању Sergio Bonnelli Editore у децембру 1977. године под редним бројем 169.[2] Коштала је 400 лира. Епизоду је нацртала Lina Buffolente.

Кратак садржај[уреди]

Кит коначно добија поруку од непознатог пошиљаоца који му нуди бег из Јуме у замену за половину блага. Кит успева да побегне и ступа у контакт са тајном организацијом која помаже богатим затвореницима да побегну из затвора. Припадници покушавају да из Кита извуку информацију о локацији блага у намери да га након тога убију. Међутим, Кит уз помоћ Френкија успева да се извуче.

Кит и Френки су уништили целу организацију, али још увек не знају ко је њен вођа, којег припадници никада нису видели уживо. После дужег размишљања, Кит успева да повеже коцкице и закљуучује да је мозак целе организације сам Кларк, управник затвора у Јуми. У узбудљивој завршници, Кит и Френки, пред скривеним сведоцима, из управника Кларка успевају да извуку признање за сва злодела.

фусноте[уреди]

  1. ^ Списак свих епизода ЛМС налази се овде: https://sr.wikipedia.org/wiki/Lunov_Magnus_Strip:_Spisak_epizoda (Приступљено 11.02.2017. год)
  2. ^ Списак оригиналних епизода може се наћи на https://it.wikipedia.org/wiki/Piccolo_Ranger (Приступљено 11.02.2017.)