Разговор:Источноамеричка звездица

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Честитам аутору на одличном чланку, али је назив неодговарајући. Овај "Астер" треба да иде под нашим именом а то би за тај род био звездан (сваки род биљака има и свој српски назив). Уз то врста је из рода Aster пребачен у род Symphyotrichum, који на српском има назив звездица. Тако да ова врста на српском језику носи назив источноамеричка звездица.

Неопходно је током писања научних чланака консултовати и домаћу литературу. На жалост доступна је само Флора СРС из седамдесетих, где фали јако много имена. Астер овако пребацујем у преусмерење, а за све наводим литературу. Ако се аутор чланка не слаже, све се може вратити, слажем се да и Њујоршки астер добро звучи. Али је боље користити назив који се користи ван Википедије. Ако има нека литература где се користи назив Њујошки, било би добро и то навести (и то је пракса).

Чланак такође приказује биљку као да је украсна, хортикултурна биљка, што је тачно, али је у конфликту са статусом биљке у природи (требало је навести и да живи и у природи у Србији) а то је статус инвазивне биљке. То ћу исто да додам уз навођење литературе.

П.С. на Википедији је исто пракса да ако у неки домаћи назив нисмо сигурни, практичније је и боље навести врсту са латинским називом – у курзиву – као у овом примеру. Мислим да се за то користи: {{Italic title}}. Бавим се ботаником, уколико треба помоћи или било шта убудуће :) —JozefsuРазговор 09:47, 18. септембар 2019. (CEST)[одговори]