Разговор о Википедији:Такмичење у писању чланака/Упознај Српску 2020

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Википедија је волонтерски пројекат који независно од постојања оваквих акција сваког месеца уређује на десетине хиљада корисника. У вези са тим, свака акција је углавном начин да се изрази захвалност уредницима и да за свој добровољни рад буду награђени. Уредници Википедије на српском језику имају привилегију да учествују у многобројним активностима које организују чак две организације! Узимајући у обзир величину пројекта, број учесника, резултате акција и буџет који се троши за награде и све то упоређујући са другим Википедијама на којима се акције углавном спроводе без вредних награда, може се закључити да су уредници Википедије на српском језику у повлаштеном положају у односу на остале уреднике.

Организатори из Републике Српске немају запослене нити икакву финансијску добит, већ радећи на искључиво волонтерској основи улажу напоре да, у мери у којој је то могуће, обезбеде средства за награде.

У складу са наведеним, веома смо разочарани што и поред целокупне транспарентности појединци дају себи за право да, користећи све канале, умање наш труд, залагање и доведу у питање углед Заједнице.

На рачун наше организације је изнесен читав низ оптужби, између осталог да смо обманули учеснике. То је свакако неистина. Правила су јасно дефинисана пре почетка такмичења. Обавеза учесника је била да се детаљно упознају са истим и да у складу са личним нахођењем одлуче да ли ће учествовати или не. Све је било веома транспарентно и јасно, као и у свим нашим досадашњим акцијама. Не постоји ништа што је урађено на штету такмичара, већ баш супротно — уредници су максимално награђени за минималан труд.

У конкретној оптужби корисника Intermedichbo изнесен је низ увреда на рачун такмичења, неистина у вези са сабирањем бајтова, фаворизовањем одређеног писма или народа.

Наша организација не пропагира никакве политичке идеје (које се помињу), а народи Србије и Српске имају права да користе своја писма у складу са Уставом, као и одговарајућим законима. Међутим, то је мање битно од чињенице да Википедија има јасне смернице и правила која дозвољавају уредницима да користе писмо које желе. У расправу о дуплирању бајтова код чланака писаних латиницом нећемо ни улазити.

Награде планиране за победнике такмичења Упознај Српску 2020 ће, као и до сада, бити додељене у складу са правилима такмичења и оствареним резултатима учесника.

У име Викимедијине заједнице Републике Српске се захваљујем свим такмичарима, а победницима честитам! — Бојана реци 21:59, 22. новембар 2020. (CET)[одговори]

Hvala na čestitkama i angažovanju!-Vanjac0101 (разговор) 13:46, 23. новембар 2020. (CET)[одговори]
Evo jedno geo-političko pitanje, ali s očiglednim povodom - od kada to, Бојана (Bojana Wiki PG), Srpska ima međunarodne granice, koje su u opisu izjednačene s onom entitetskom?— Santasa99 (разговор) 16:19, 25. новембар 2020. (CET)[одговори]

Извињење организаторима[уреди извор]

Извињавам се организаторима такмичара што сам исхитрено реагова, јер сам погрешно схватио дуплирање бајтова, и тиме им нанео увреду.

Да сам желео да умањим Ваш труд, залагање и доведем у питање углед Заједнице, не бих 30 дана вредно радио и уложио доста времена и знања (у просеку 4 часа дневно) да уредим 41 чланак (око 45% од укупно уређених чланака) и према додељеним оценама за квалитет уређених чланака са 5.110.039 бајтова (око 50% више бајтова од другопласираног такмичара) на прави начин популарисао Републику Српску. То сам чинио и у претходним акцијама писањем бројних чланака, на чему ми је одато и признање и једном приликом и споменица.

Још једном извињавам се организаторима такмичања и поштованој @Bojana Wiki PG: на мојој емотивној и брзоплетој реакцији која је код вас изазвала оправдани револт.— Intermedichbo (разговор) 09:51, 23. новембар 2020. (CET)[одговори]

Hvala što u obrazloženju vašeh uspeha, koristite mene kao merilo. Ja, nažalost, moram da kažem da je računica veoma pogrešna. Niste napisali 5M bajtova, već nešto više od 570.000, i nemate duplo više bajtova od mene, već negde oko 33% za 11 više napisanih članaka. Prosek vaših članaka je 14,1K bajtova, a moj 12,8K. Sve u svemu, pobedila je osoba koja je napisala najviše i to je od starta bilo jasno. Indireknto prozivanje takmičara, i direktno optuživanje organizatora je, ono, bas, loše. --Vanjac0101 (разговор) 13:43, 23. новембар 2020. (CET)[одговори]
Ako nekog interesuje šta sam replicirao, molim vas da gledate istoriju izmenja, jer postoji opasno loša navika da se izmenjuju komentari posle replika (mesto da se replicira ponovo) pa se izgubi poenta komentarisanja i repliciranja. Ja sam i na ovu opasku da je reč o kvalitetu imam argumentovanu repliku da ni to nije potpuno tačno, ali nekada ne treba nastavljati komentarisanje, jer je sve očito i jasno kao dao. Hvala na pažnji. --Vanjac0101 (разговор) 14:19, 23. новембар 2020. (CET)[одговори]
@Vanjac0101: шта мислим о вашем раду и доприносу показао сам јуче када сам Вам послао честитку и честитао Вам освојено друго место, на коју ви нисте нашли за сходно да одговорите. А о мојим пропустима јавно сам се извинио организаторима а ево и Вама ако сам Вам нанео било какву неправду.Intermedichbo (разговор) 14:26, 23. новембар 2020. (CET)[одговори]